Oğuzhan Özyakup'un transferi için 12 milyon Euro

FutbolArena - Beşiktaş’ın yıldızı Oğuzhan Özyakup’un transferi için Avrupa’da flaş bir iddia ortaya atıldı. Milli futbolcunun bonservisi için 12 milyon Euro’luk teklif yapılacağı öne sürüldü. Oğuzhan Özyakup kimdir? Oğuzhan Özyakup (d. 23 Eylül 1992, Zaandam) Ozzy lakaplı Ofansif orta saha mevkinde forma giyen aslen Trabzon’lu Hollanda doğumlu Türk millî futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’ta ve Türk Milli Takımı’nda forma giymektedir. Aynı zamanda takım kaptanlarından biridir. Hollanda’nın 17 yaş altı ve 19 yaş altı takımlarında yer alan Oğuzhan, Hollanda 17 Yaş Altı Millî Takımıyla birlikte 2009 UEFA Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası’nda final oynamıştır. A Millî takım tercihini Türkiye’den kullanan Oğuzhan Özyakup, 29 Şubat 2012 tarihinde Danimarka ve İrlanda ile oynanacak maçlar için Türkiye 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılmıştır. İrlanda karşılaşmasının 61. dakikasında forma giymiş ve 1-0 biten maçın tek golünü 84. dakika da kaydetmiştir.

1
Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş’ta takımın önemli isimlerinden Oğuzhan Özyakup için transfer iddiası ortaya atıldı.
2
Avrupa’da ortaya atılan iddiaya göre genç futbolcu için 12 milyon Euro’luk transfer teklifi hazırlanıyor.
3
İtalyan basınında yer alan habere göre; Roma’nın Oğuzhan Özyakup için 12 milyon Euro ödemeye hazır olduğu yazıldı.
4
Roma’nın sportif direktörü olan Monchi’nin genç futbolcuyu listesine aldığı belirtildi.
5
Monchi’nin ayrıca Rachid Ghezzal ve Jesus Navas’ı da takip ettiği ifade edildi.
6
Oğuzhan Özyakup bu sezon ligde 20 maçta 3 gol, 4 asistle oynadı.
7
Beşiktaş ile 2018’e kadar sözleşmesi bulunan Oğuzhan Özyakup’un transfermarkt verilerine göre piyasa değeri 12,5 milyon Euro.
8

Futbolarena anasayfasından devam...