Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak Bekir Bozdağ Bedelli Askerlik müjdesi (Bedelli yaşı ve parası)

Bedelli Askerlik çıktı mı? Bedelli Askerlik konusunda seçimler sonrası ilk açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Bedelli Askerlik tarihiyle ilgili konuştu. Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak, 2018 Bedelli Askerlik çıktı mı? Bedelli Askerlik parası ne kadar olacak ve Bedelli Askerlik yaşı belli oldu mu gbi soruların yanıtları haberimizde.

Bedelli Askerlik çıktı mı? 2018 Bedelli Askerlik tarihi belirlendi mi? Bedelli Askerlik konusunda 24 Haziran seçimleri sonrası sıcak gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yaptığı Bedelli Askerlik açıklamasında son dakika gelişmelerini paylaştı. Bedelli Askerlik çıkacak mı, Bedelli Askerlik yaşı kaç olacak, Bedelli Askerlik kaç liraya yapılacak, kimler Bedelli Askerlik yasasından yararlanacak gibi merak edilen soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

2018 Bedelli Askerlik son dakika haberleri (Bekir Bozdağ Bedelli Askerlik 25 Haziran açıklaması)


Bedelli Askerlik konusunda uzun süren istekler sonunda Ak Parti cephesinden seçimlerden önce müjde glemişti. Bedelli Askerlik konusunda merakla bekleyen vatandaşlar için seçimlerden sonra ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak şeklinde haber bekleyen vatandaşların isteklerinin farkında olduklarını belirten Bekir Bozdağ, parlamentonun 1 Ekim'e kadar ara vereceğini bu nedenle bedelli askerlikle ilgili konunun Ekim'den sonra gündeme gelebileceğini söyledi.


Bedelli Askerlik yaşı kaç olacak? Bedelli Askerlik kaç liraya yapılacak?


Bedelli Askerlik konusunda herkesin merakla beklediği konuların başında Bedelli Askerlik yaşının kaç olacağıydı. Bedelli Askerlik yapacak olan vatandaşlar çıkarılacak yasada yaş sınırının ne olacğaını merak ediyor. Kulislierde konuşulan iddialara göre Bedelli Askerlik yaşının 28-30 arasında olması bekleniyor. Bedelli Askerlik parasıyla ilgili de yine iddialara göre 20-25 bin TL arasında bir rakam belirlenecek.

Kimler Bedelli Askerlik yapabilir?


18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurtdışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti" tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte" denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler" şeklindedir.
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

BEDELLİ ASKERLİK MESAJLARI İÇİN TIKLAYIN>>>

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER