Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak? Bedelli Askerlik'te gelişme var mı? Bedelli Askerlik çıkacak mı? (Bedelli Askerlik 2018 son dakika gelişmeleri)

Bedelli Askerlik çıkacak mı? Bedelli Askerlik son dakika gelişmeleri ve Bedelli Askerlik'in ne zaman çıkacağını merak edenler için Bedelli Askerlik 2018 yeni gelişmeleri derledik. Bedelli Askerlik bekleyen milyonlarca genç özellikle 24 Haziran seçimlerinden sonra Bedelli Askerlik'in çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Bedelli Askerlik 2018 son dakika gelişmelerine haberimizin devamından ulaşabilirsiniz. 

FutbolArena - Bedelli Askerlik ile ilgili gelişme olup olmadığını merak edenler son günlerde ve özellikle seçim öncesinde Bedelli Askerlik çıkacak mı ve Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak sorularına yanıt aramaya başladı. Peki Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak? Meclisten Bedelli Askerlik ile ilgili yeni bir açıklama var mı? Bedelli Askerlik bekleyen milyonlarca vatandaşlar için son dakika Bedelli Askerlik haberlerini ve Bedelli Askerlik sıcak, Bedelli Askerlik flaş gelişmeleri sizler için derledik.


Bedelli Askerlik son dakika haberleri (2018 Bedelli Askerlik gelişmesi)


Bedelli Askerlik bekleyen milyonlarca gencin hemen hemen her gün Bedelli Askerlik ile ilgili internet ortamında yaptığı Bedelli Askerlik çıkacak mı? araştırmasına dair son olarak CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce açıklama yapmıştı. CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce geçtiğimiz gün Fox TV'ye konuk olduğu canlı yayında Bedelli Askerlik bekleyenler için bir açıklama yayınladı. Muharrem İnce bedelli askerlik ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bedelli askerlik benim gündemimde yok. Kızabilirler bana, profesyonel ordu neden olmasın? Ama Türkiye'de devlet okullarında okumuş 8 ay gitmiş er olarak askerlik yapmış birisi olarak, kendi çocuğu askerlik yapmış bir çocuğun babası olarak, Türkiye'de bu terörle mücadele sorununu çözmeden ben böyle bir şeyi gündeme getirmem." ifadelerini kullandı.


Seçim sonrası Bedelli Askerlik çıkar mı? (Bedelli Askerlik 2018 gelişmeleri)


Bedelli Askerlik'in 24 Haziran seçim sürecinde çıkıp çıkmayacağın merak edenler Bedelli Askerlik ne zaman çıkar? sorularına yanıt aradı. Bu gelişmelerin ardından Başkaban Binali Yıldırım Bedelli Askerlik konusunda yeni bir açıklama yaptı. Binali Yıldırım gazetecilerle yaptığı sohbetin ardından ve Binali Yıldırım'ın Bedelli Askerlik açıklamalarını CNN Türk, Habertürk, A Haber ve 24 TV ortak yayınladı. Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir." ifadelerini kullandı. Buna göre Bedelli Askerlik bekleyen milyonlarca genç 24 Haziran seçim sonrasında Bedelli Askerlik'in çıkıp çıkmayacağını merak ederken, aynı zamanda Bedelli Askerlik ne zaman çıkar ve Bedelli Askerlik ne zaman çıkacak sorularına yanıt aradılar. Ancak şu an itibariyle Bedelli Askerlik'e dair özellikle seçim sonrası için herhangi bir yeni gelişme bulunmuyor.


Kimler Bedelli Askerlik yapabilir?


18 yaşını doldurmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasına rağmen minimum 3 sene yurtdışında çalışmış erkekler 21 gün süreyle bedelli askerlik yaparak vatan borcunu “hizmeti" tamamlayabilirler. Buna kısaca “dahte" denir. “Anlamı dövizle askerlik hizmetine tabi olan erler" şeklindedir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ikamet eden, 12 yaşını doldurmuş erkekler için dönemlik çıkartılan yasalarla sağlanan bedelli askerlik hizmetidir. Bu tür geçici olup ilgili yasanın gerektirdiklerine bağlıdır. İlgili yasanın yürürlüğe girdiği zamanda aranan şartları sağlayanlar bu geçici bedelli askerlik hizmetinden yararlanabilir.

Tüm Aktüel Haberler FutbolArena'da!

BEDELLİ ASKERLİK İLE İLGİLİ DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER