Bedelli Askerlik için Selma Yazıcı'dan flaş itiraf (Bedelli Askerlik şartları 2018)

Bedelli Askerlik bekleyen vatandaşlar için sürpriz bir isimden açıklama geldi. Bedelli Askerlik bekleyenler için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selçma Yazıcı'dan açıklama geldi. Bedelli Askerlik çıkacak mı? Bedelli Askerlik kimler için uygun olacak?

Bedelli Askerlik çıktı mı? Bedelli Askerlik bekleyenler hemen her gün hükümet cephesinden bir açıklama beklerken sürpriz isimden konuyla ilgili paylaşım geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Bedelli Askerlik gelecek mi? sorusunu soran vatandaşlara yanıt verdi. Bedelli Askerlik yasasıyla ilgili son gelişmeleri ve Bedelli Askerlik kampanyasından haberleri sayfamızdan okuyabilirsiniz.

Bedelli Askerlik çıkarılacak mı? Selma Yazıcı'dan Bedelli Askerlik paylaşımı (17 Nisan 2018)


Bedelli Askerlik konusu merakla beklenirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı sosyal medya hesabından, "Siyasetin bir adabı olmalı. Seçim kazanmak göz boyamayla olmaz. Verilen vaatlerin içi boş olmamalı. AK Parti hükümetleri şimdiye kadar ne dediyse yaptı. Üstelik bir tarafta dış güçlerin bir tarafta içteki hainlere ve terör belalarına rağmen" mesajını paylaştı.



Bu mesajına ardından sosyal medyadan Yazıcı'ya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen seçim döneminde verdiği “bedelli askerlik" sözü hatırlatıldı. Bunun üzerine Selam Yazıcı “Bedelli sözünü yazacağınızı biliyordum ama kaç kez çıkarıldı bu da sözün yerine getirildiğinin göstergesidir. Yine çıkarılırdı, zemin uygun olsaydı. Belki bir süre sonra yapılabilir" mesajını yayımladı.

Bedelli askerlik nasıl yapılır? Bedelli şartları


Türkiye'de genel zorunlu askerlik hizmetine ek olarak 90'lı yıllardan başlayan yeni ek geçici kanunlar vasıtasıyla bedelli askerlik yapmak da mümkün hale geldi. Bedelli askerliğin temel mantığı zorunlu askerlik yapma yükümlülüğü taşıyanların bu hizmetin süresini kısaltmak amacıyla nakit bedel ödemesidir.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER