Babel'in takımı Fulham tarihe geçti! Fiyasko

İngiltere Premier Ligi'nde bu sezon küme düşmesi kesinleşen Fulham transfer harcamasına oranla başarısızlık konusunda tarihe geçti. 

FutbolArena Dış Haberler - İngiltere Premier Ligi'nde Huddersfield'dan sonra küme düşen ikinci takım Fulham olurken, siyah beyazlılar bu sezon harcadığı büyük paralara rağmen kelimenin tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattı.

Fulham kulübü bu sezon transfere 112 milyon euro harcamasına rağmen küme düşmekten kurtulamadı. Yakın tarihte 2016 yılında bir sezonda 108 milyon euro harcayarak Newcatle küme düşürken gider ve başarı odaklı olarak hayal kırıklığı yaratan en büyük kulüplerin başında Fulham geldi.



Seri: 30 milyon euro
Anguissa: 24.85 milyon euro
Mitrovic: 20.20 milyon euro
Mawson: 16.85 milyon euro
Bryan: 6.7 milyon euro
Fabri: 6 milyon euro
Le Marchand: 4 milyon euro
Babel: 2 milyon euro
Nordtveit: 1 milyon euro

Premier Lig'de önceki yıllarda Fulham gibi büyük paralar harcamasına rağmen küme düşen takımlar oldu. Bu sezon ilk düşen takım olan Huddersfield transfere 38 milyon euro harcarken, 2016 yılında 108 milyon euro harcayarak küme düşen Newcastle'ın rekorunu Fulham kırdı.

Fulham küme düştü


İngiltere Premier Ligi'nde Fulham, deplasmanda Watford'e farklı mağlup olarak Huddersfield'dan sonra küme düşen ikinci takım oldu. 33. hafta itibariyle 17 puanda kalan Fulham, kalan tüm maçlarını kazansa dahi küme düşme hattından kurtulamayacak. Watford deplasmanında Fulham'ın tek golü ise Ryan Babel'den geldi. Hatırlanacağı üzere Fulham bu sezon Beşiktaş'tan Ryan Babel'i 2 milyon euro ve Fabri'yi 6 milyon euro karşılığında transfer etmişti.

Dünyadan Futbol Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER