Josef Sural'ın vefatı Avrupa basınında (Sural kimdir?)

Alanyasporlu futbolcu Josef Sural'ın hayatını kaybetmesi başta ülkesi Çek Cumhuriyeti olmak üzere Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı.

FutbolArena Dış Haberler - Aytemiz Alanyaspor'un Kayserispor ile oynadığı maç sonraıs kulüpten izin alarak özel araç kiralayan 7 Alanyasporlu futbolcu trafik kazası geçirdi. Alanyasporlu futbolcuları taşyan aracın geçirdiği trafik kazası sonucunda araçta bulunan futbolculardan Josef Sural hayatını kaybetti. Kaza anında araçtan düşen ve kafasından yaralanan Josef Sural, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Çek futbolcunun vefatıyla ilgili başta Çek Cumhuriyeti basını olmak üzere Avrupa'nın önde gelen yayın organları da trafik kazasıyla ilgili haberi takipçileriyle paylaştı.

Josef Sural'ın vefatı (Josef Sural trafik kazası)


Josef Sural'ın vefatıyla ilgili eski kulübü Sparta Prag'dan bir açıklama yapıldı. Çek kulübünden yapılan açıklamada, "Eski arkadaşımız ve kaptanımız Sural'ın ölüm haberi bizi derinden etkiledi. Seni asla unutmayacağız Sury." ifadelerine yer verildi.



Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada da, "Josef Sural'ı trafik bir kaza sonucu hayatını kaybettik. Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Bizim için her zaman özlenecek bir adamdı." ifadeleri kullanıldı.

Çek basınıyla birlikte İngiliz basınından Daily Mirror ve Avrupa'nın önde gelen spor gazeteleri de Josef Sural'ın hayatını kaybetmesini takipçilerine duyurdu.



KAZA NASIL OLDU

Özel aracın içinde takımdan Papis Cisse, Caulker, Welinton Souza, Baiano, Sackey, Djalma Campos ve Josef Sural yer alırken, uçakla dönmek istemeyen futbolcular VİP minibüsle Kayseri'den Alanya'ya dönüşte şehirmerkezine 5 kilometre kala Dinek mevkisinde kaza yaptı. Araçtan düşen ve ameliyata alınan Josef Sural tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı olan 6 futbolcunun ise hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Aytemiz Alanyasporlu futbolcular Kayseri'den Alanya'ya VİP özel minibüsle dönerken, Alanya'ya girişte şehir merkezine 5 kilometre mesafe kala Dinek mevkinde aracın bariyerlere çarpması sonucunda Josef Sural araçtan düştü. Gece saat 03:30 sularında ameliyata alınan Josef Sural tüm müdahalelere rağmen kurtarulamadı. Bir futbolcunun elinde kırık meydana gelirken, diğer futbolcuların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Araçta iki şoför olmasına rağmen şoförlerin uyuya kalması sonucu kazanın meydana geldiği açıklandı.

Josef Sural kimdir?


Aytemiz Alanyaspor'a bu sezon Sparta Prag'dan transfer olan 28 yaşındaki Çek futbolcu Josef Sural, kariyerinde ilk kez yurt dışına çıkmıştı. Daha önce Slovan Liberec ve Brno takımlarında forma giyen Josef Sural bu sezon Aytemiz Alanyaspor formasıyla Süper Lig'de çıktığı 9 maçta 1 gol kaydetti.

2 AY ÖNCE ÇOCUĞU OLMUŞTU

Alanayaspor forması giyen Josef Sural'ın 2 ay önce bir kız çocuğu dünyaya gelmişti. 2. kez babalık sevinci yaşayan Josef Sural, bebeğine Melissa Denise ismini verdi.

Son dakika Alanyaspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Aytemiz Alanyaspor Son Dakika Haberleri