Atletico Madrid-Galatasaray maçı öncesi Madrid seyahat rehberiniz

Son derece geniş kültür mozaiği, tarihi yapısı ve gece gündüz yaşayan bir başkent olan Madrid, tahmin ettiğinizden çok daha fazlasını vaad ediyor.

FutbolArena Detay - Dünyanın en kozmopolit başkentleri arasında yer alan Madrid'de tarihi dokuyu şehrin hemen hemen her yerinde hissetmek mümkün. Tam bir krallık şehri olan İspanya'nın bu büyülü başkentinde devlet binaları, saraylar ve müzeler şehrin mimari yapısını oluşturuyor. Ancak tarihi dokunun dışında Madrid turistik açıdan da son derece zengin noktalara sahip.


Madrid'in en büyük özelliklerinden biri ulaşımın son derece elverişli olması. Havaalanı, şehir merkezine son derece uzakta olmasına karşın oldukça geniş ve yangın olan metro ve otobüs ağından ötürü bu durum sorun teşkil etmiyor. Metrolar gece 01'de seferlerini noktalasa da gece otobüsleriyle ulaşım 24 saat devam ediyor. Dünyaca ünlü müzelerinin, sanat galerilerinin, parkların ve seçkin restorantların birçoğunun şehrin merkezinde ve yürüyüş mesafesinde olduğunu söylemekte de fayda var.
Peki 3.5 milyon nüfusa sahip Madrid'deki gezilmesi ve görülmesi gereken yerler neler?
Puerta del Sol Meydanı, Madrid'in simge meydanlarından biri olarak görülüyor. Ayı ve Çilek Ağacı heykelinin bulunduğu meydan tarihi dokularla donatılmış. Meydanda Kral 3. Carlos heykeli de bulunmakta. Plaza Mayor meydanı ise şehrin bir başka tarihi noktasını oluşturuyor. III. Felipe döneminde açılan meydanda Felipe'nin heykeli de bulunuyor. Oldukça kalabalık olan bu meydandaki restorantlarda bolca vakit geçirebilir ve İspanyol mutfağından çıkan tatları da tadabilirsiniz. Özellikle İspanyol omleti tortilla, paela ve churro tatlısını mutlaka deneyin.

Tarihi dokunun Madrid'in tüm ruhuna işlediğini söylemiştik. Şehrin en önemli bir başka noktalarından biriyse Madrid Kraliyet Sarayı. Devlet törenlerinin de yapıldığı sarayda birçok sergiyi de ziyaret edebilirsiniz. Madrid'in en önemli müze ve sanat galerilerini barındıran Reina Sofya Müzesi ve Prada Müzesi de tüm ihtişamıyla sizleri bekliyor. Şehrin mimari yapısıyla ön plana çıktığı en güzel yerlerden bir diğeriyse Almudena Katedrali... Dini bir yapı olan Almudena Katedrali de neoklasik ve gotik ögeleriyle sizleri büyüleyeceği günü bekliyor.

Madrid'de birçok noktada tarihe yolculuk edebilmek mümkün. Ancak şehrin elbette eğlence kültürü de çok yüksek. Madrid gece hayatı ve dans kültürüyle de bilinen bir şehir. Yukarıda bahsettiğimiz Puerta del Sol meydanında eğlencenin en kalitelisine en ucuz şekilde ulaşabilmek mümkün. Meydanlarda bulunan mekanlarda gece ilerleyen saatlere kadar flamenko yapanları seyredebilir ve siz de katılabilirsiniz. Bir de bilgi. Madrid'deki her mekana damsız olarak girebilrsiniz. Yiyin, için, dans edin ve eğlenin. Şehrin birçok eğlence noktasında gecenin ilerleyen saatlerine kadar çılgınca partiler gerçekleşiyor. Tapas kültürü ve siesta ile de şehre iyice ısınacak ve de çok seveceksiniz.
Madrid bir futbol şehri
Dünyanın en iyi takımlarını saymanız söylense ilk 5 sırada mutlaka Real Madrid ve Barcelona söylersiniz. Tam bir futbol merkezi olan Madrid'de ise Real Madrid ve Atletico Madrid arasında yıllar yılı süregelen bir rekabeti söz konusu. Bu büyülü şehir son yıllarda önemini iyice arttıran Real Madrid - Atletico Madrid derbisine ev sahipliği yapıyor. Bu rekabetin geçmişi ise son derece sıkı sebeplerle açıklanıyor. İki takımın kökündeki politik ve ekonomik olarak farklar rekabeti alevlendirmiş durumda. Politik açıdan kralın yanında olanlar, aristokratlar ve şehrin zenginleri Real Madrid'in kitlesini oluştururken Atletico Madrid halkın içinden olan kral karşıtı alt sınıfı temsil ediyor. Atletico Madrid, istatistiki olarak Real Madrid'in çok gerisinde olsa da 2014'te kazandığı La Liga şampiyonluğu ile şehrin Eflatun-Beyazlı kesimine diş geçirmesini bildi. İki takımın taraftarları da tıpkı kendi statlarında Türkiye'deki çoğu statta olduğu gibi etraftaki cafe ve restorantlarda vakit geçirip maç saatini bekliyor.

Bu mükemmel şehri merak ediyorsanız ve bir de Galatasaraylıysanız İspanya'ya gitmek için 25 Kasım'da Şampiyonlar Ligi'nde Vicente Calderon'da oynanacak Atletico Madrid - Galatasaray maçı sizin için harika bir sebep olmalı...

Futbolarena anasayfasından devam...

Atletico Madrid Son Dakika Haberleri