Son Dakika Konya Haberleri: Celalettin Çakıcı: "Yenilmeden ligde kalacağız!" (9 Nisan 2018 Pazartesi)

Konyaspor Haberleri okumak ve son dakika Konyaspor haberlerini takip etmek için haberimizi okuyabilirsiniz. Konyaspor puan durumu, maçları, fikstürü ve birçok bilgi FutbolArena'da.

Konyaspor Haberleri için en güncel ve doğru gelişmeleri FutbolArena'dan takip edebilirsiniz. Konyaspor puan durumu, Konyaspor maçları ve Konyaspor maçkolik ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor.

Konyaspor Haberleri (Konyaspor maçları, puan durumu 9 Nisan 2018 Pazartesi)


Konyaspor, Süper Lig'de geride kalan 28 haftalık süreçte 7 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. Yeşil beyazlılar, 31 gol atarken kalesinde 36 gol gördü. Konyaspor topladığı 28 puanla Süper Lig'de 15. sırada yer alıyor.

KONYASPOR'UN SON 5 MAÇI

SSL04.03Konyaspor0 - 1Yeni Malatya
SSL11.03Galatasaray2 - 1Konyaspor
SSL18.03 Konyaspor2 - 0Kayserispor
SSL01.04 Osmanlıspor0 - 0Konyaspor
SSL08.04 Konyaspor5 - 0Sivasspor

Celalettin Çakıcı'nın açıklamaları


Süper Lig'de dün Sivasspor'u 5-0 yenen Atiker Konyaspor'da Futbol Şubesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Celalettin Çakıcı, Sivasspor maçının ardından karşılaşmayı ve önümüzdeki hafta oynanacak olan Antalyaspor müsabakasını değerlendirdi.

Celalettin Çakıcı, tribüne gelerek destek veren taraftara teşekkür ederek, “Her şeyden önemlisi üç haftada 7 puan alabilmek ve gol yememek çok önemliydi. Takımımız üç haftadır gol yemiyor. Ligin içerisinde baktığımız zaman hemen hemen bütün maçlarda gol yedik. Bugüne kadar 26 gol atmıştık ama bu maçta 5 gol birden attık. Çok önemli bir galibiyet aldık. Osmanlıspor maçında alınan bir puanın anlamını hissedebiliyoruz. O gün beraberliğe ne kadar üzülsek de bugün aldığımız galibiyet daha da anlamlı hale getirdi Osmanlıspor beraberliğini. Burada tribüne gelen taraftarların 90 dakika boyunca takımı olumlu yönde desteklemeleri ve bize inanan insanların duaları, teknik heyetin becerisi zekâsı, futbolcu arkadaşlarımın özverisiyle çok önemli bir galibiyet aldık. Ama sadece bir galibiyet aldık. Bizim önümüzde daha oynanmayan haftalar var ve her geçen hafta kendimizi daha iyi hissettirerek ligde üst sıralara bir an önce çıkmak istiyoruz. En azından o alt tabakadan bir tık kafamızı kaldırdık yukarıya doğru. Bu çok önemliydi özgüven için, bugün onu başardık. Tribüne gelen, gelemeyen dualarıyla yanımızda olan tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Teknik heyete ve futbolcu arkadaşlara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"YENİLMEK GİBİ BİR KAVRAM YOK KAFAMIZDA"

Bundan sonra oynanacak olan maçlarda yenilmek istemediklerini belirten Çakıcı, “Antalya zor bir deplasman olacak ama buradan aldığımız moralle ve üç haftadır gol yemediğimizi de hesaba kattığımız zaman ben inanıyorum Antalyaspor mücadelesine de iyi hazırlanacağız inşallah oradan puan veya puanlarla dönüp önümüze daha emin adımlarla daha iyi bakabileceğiz. Bundan sonra yenilmeyeceğiz, yenilmek gibi bir kavram yok kafamızda. Gol yemeden, yenilmeden ligi tamamlamak istiyoruz, inşallah muvaffak oluruz" dedi.


Konyaspor kaptanı Ali Turan'ın açıklamaları (9 Nisan 2018)


Atiker Konyaspor'un Kaptanı Ali Turan, Sivasspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Turan, her maça final gözüyle baktıklarını ifade etti.

Sivasspor karşısında 5-0 gibi net bir skor aldıklarını ifade eden tecrübeli oyuncu Ali Turan, “Aslında baktığımızda hiç ummadığımız bir konumdayız, istemediğimiz bir yerdeyiz. Ama maalesef futbolda bunlar oluyor. Biz her maça ‘final' gözüyle bakarak çıkıyoruz. Özellikle iç sahada oynadığımız maçları kazanmak istiyoruz. Deplasmandan da ne getirebilirsek. Böylece takımımızı ligde tutmak istiyoruz. Bugün gerçekten oynayan oynamayan herkes kenetlendi. Bizi bırakın taraftarlarımız, yönetimimiz, çalışanlarımız hepsi maça kenetlenmişti. Sahada gerçekten çok iyi mücadele sergileyen sahanın her yerine basan bir Konyaspor vardı ve 5-0 gibi net bir skor aldık. Bulunduğumuz yere baktığımızda bize, Konyaspor'a hiç yakışmayan bir yerdeyiz. Son üç dört sezonda kupalar almış, Avrupa Ligi'ne katılmış bir Konyaspor var ama bunlar futbolda yaşanan şeyler. Bunun altından en kısa zamanda çıkmamız lazım. Sivasspor ligin iyi takımlarından biri, ofans gücü yüksek bir takımdı ve onlara neredeyse pozisyon vermedik. Şimdi önümüzde oynayacağımız bir Antalyaspor maçı var o maça da iyi konsantre olup, ben inanıyorum ki bu mücadeleyi bu kenetlenmeyi Antalya'da yaparsak oradan üç puanla döneriz diye düşünüyorum. İnşallah yavaş yavaş yukarılara doğru çıkacağız" dedi.

"BÖYLE SAVUNMA YAPTIĞINIZ ZAMAN ASLA GOL YEMEZSİNİZ"

Savunma anlamında iyi işler yaptıklarını sözlerine ekleyen Ali Turan, “Özellikle Sergen Hocanın gelmesiyle beraber taktiksel olarak takım savunmasına daha çok önem verdik. Çünkü baktığımızda takım halinde ileri gidiyoruz takım halinde defans yapıyoruz. Böyle savunma yaptığınız zaman asla gol yemezsiniz. Hocamız bunu bize iyi aşıladı. Biz defansif olarak görevimizi iyi yapıyoruz. Zaten üç haftadır da gol yemiyoruz, inşallah böyle devam eder" ifadelerini kullandı.

Konyaspor'un kalan maçları, Konyaspor'un 2018 fikstürü


Konyaspor, Süper Lig'de geride kalan 6 haftalık süreçte şu maçları oynayacak:

Antalyaspor - Konyaspor
Konyaspor - Kasımpaşa
Bursaspor - Konyaspor
Karabükspor - Konyaspor
Konyaspor - Göztepe
Fenerbahçe - Konyaspor


Konyaspor kadrosu, Konyaspor gol ve asist krallığı


Kaleciler: Serkan Kırıntılı, Patrik Carlgren, Emrullah Şalk

Savunma: Nejc Skubic, Ali Turan, Ferhat Öztorun, Eren Albayrak, Selim Ay, Petar Filipovic, Wilfred Moke

Orta Saha: Ömer Ali Şahiner, Deni Milosevic, Amir Hadziahmetovic, Moryke Fofana, Mehdi Bourabia, Musa Araz, Jens Jönsson, Vedat Bora, Lebogang Manyama, Volkan Fındıklı, Orkan Çınar, Volkan Şen, Abdou Razack Traore

Forvetler: Samuel Eto'o, Adis Jahovic, Mustapha Yatabare, Halil İbrahim Sönmez

GOL KRALLIĞI:

Nejc Skubic: 9
Ömer Ali: 5
Samuel Eto'o: 4
Deni Milosevic: 4
Musa Araz: 3
Fofana: 3
Jahovic: 3

ASİST KRALLIĞI

Moryke Fofana: 4
Mehdi Bourabia: 3
Nejc Skubic: 3
Ömer Ali: 3
Deni Milosevic: 2
Samuel Eto'o: 2

Son dakika Konyaspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Atiker Konyaspor Son Dakika Haberleri