Aykut Kocaman'dan hakeme serzeniş: "Formda değildi"

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Yeni Malatyaspor maçının ardından hakem kararları hakkında eleştirilerde bulundu. 

FutbolArena - Spor Toto Süper Lig 21. haftasında Atiker Konyaspor sahasında Yeni Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman maçın ardından hakem eleştirisinde bulundu.

AYKUT KOCAMAN'IN MAÇ SONU GÖRÜŞLERİ

Son derece hızlı gelen bir takımı son derece kolay bir şekilde bloke etmeyi başardık. Özellikle kalemize gelmelerini engelledik. İkinci yarı, yapamadığımız şeyleri biraz daha yapmak için soyunma odasında biraz daha bu konunun üzerine düştük ve öyle başladı, direkt toplarla başladık. Biraz daha savunmalarının üzerine doğru götürmeye başladık oyunu. Hem oyunun ritmi arttı, hem oyundaki etkinliğimiz arttı. Çok büyük pozisyonlar olmamakla beraber, oyundaki ritmimiz arttı. Galibiyete doğru giderken bir anda geriye düşmek tabii bütün her şeyi berbat etti. Açıkçası o andan itibaren tekrar beraberliği yakalamak ve aynı zamanda tekrar galibiyete koşmak çok kolay değildi. Çünkü zaten savunma kurgusu yüksek bir takımla, sert bir takımla oynuyoruz

VAR sistemini zaman zaman eleştirdiklerini, zaman zaman işlerine geldiğini, zaman zaman aleyhlerine olduğunu vurgulayan Kocaman, “Maçın son anındaki pozisyon daha fazla sanki hakem tarafından da kol sabit gibi düşünülerek karar verildi. Ancak çok net bir şekilde gözüküyor ki, özellikle görüntülerde, ben maçta fark edemedim bunu, kol direkt olarak topa doğru gidiyor. Vücuda yapışık ama kol açık, dirsekten açık ve direkt topa doğru gidiyor. Topu önlemeye yönelik bir hamle gibi gözüktü. Düşünerek karar verince maçın son dakikası ve benzeri şeyler lehimize aleyhimize olabiliyor bu tip durumlarda. O zaman işin biraz daha o tarafına doğru gitti. VAR, düşünerek karar verme imkanı sağlıyor. Benim tahminime göre yanlış kararların o anda verilen ya da verilmeyen yanlış kararların yüzde 85'i gibi, yüzde 90'ı gibi ortadan kaldırıyor. Ancak öbür taraftan bazı yerler var ki duygular yine öne giriyor. Birkaç haftadır Halil hoca sahalardan uzaktı, formda gözükmedi. Karar yetisi açısından biraz yanlışlıklar vardı. Bugün bu anlamda bizim açımızdan tabi biraz daha sıkıntılıydı." ifadelerini kullandı. (İHA)

Konyaspor Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

Atiker Konyaspor Son Dakika Haberleri