Arda Turan atıyor, takımları kazanıyor

Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde Mönchengladbach karşısında 4-0 kazanırken, lejyonerimiz Arda Turan adeta şov yaptı.

FutbolArena Dış Haberler - Barcelona'nın El Clasico'da son dakikalara yaptığı faul sonrasında kullanılan serbest vuruşta golü yemesinin ardından Katalan medyası ve taraftarınca büyük tepkilere maruz kalan Arda Turan, patlamayı Devler Ligi'nde yaptı. Gruptan çıkmayı garantilemiş Bordo-lacivertliler karşısına gelen Alman kulübüne gol olup yağdı.


Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan futbolcuları


Barcelona'nın 4-0 kazandığı maça ilk 11 başlayıp, 74 dakika sahada kalan Arda; 3 gol atıp bir de asist yaptı. Arda Turan, Barcelona ile Şampiyonlar Ligi'nde Rivaldo, Ronaldinho, Eto'o, Messi ve Neymar'dan sonra hat-trick yapan 6. farklı futbolcu oldu. Messi, 7 kez bunu başarırken; Arda ve diğer 4 isim 1'er kez hat-trick yaptılar.


Arda Turan gol atarsa, takımı kazanıyor


Bu arada Arda Turan, İspanya kariyerinde Atletico Madrid ve Barcelona formalarıyla 26 farklı maçta gol sevinci yaşarken, takımları bu maçların 24'ünden sahadan zaferle ayrıldı. 1 kez berabere kalıp, 1 kez de mağlubiyet aldılar. Arda Turan, gol atıp; sahadan galibiyet sevinciyle ayrılamadığı iki maçı da Atletico Madrid'de oynadı. (Levante 1-1 Atletico Madrid, Espanyol 4-2 Atletico Madrid)


Arda Turan'ın 2016-2017 sezonu performans verileri


Bu sezon etkili bir giriş yapan Arda Turan, bu sezon forma giydiği 17 maçta 8 gol atarken 5 de asist yaptı. Arda Turan Sevilla'ya karşı oynanan Süper Kupa maçlarında sergilediği performansla dikkatleri çekerken bu sezon özellikle Neymar'ın sakat olduğu dönemlerde etkili performansı ile beğeni topladı.


Arda Turan, Neymar'ı geçti! Barcelona'nın en çok gol atan 3. futbolcusu Arda!


Arda Turan, yaptığı bu hat-trickin ardından Neymar'ı geçerek bu sezon Barcelona'nın en çok gol atan 3. oyuncusu oldu.

Lionel Messi 20 gol atarken, Luis Suarez 12 ve Arda Turan ise 8 gol kaydetti. Brezilyalı yıldız Neymar'ın ise 6 golü bulunuyor.

Futbolarena anasayfasından devam...

Barcelona Son Dakika Haberleri