Antalyasporlu Eto'o'nun Süper Lig'de en beğendiği futbolcu Galatasaray'da!

Antalyaspor'un Kamerunlu golcüsü Samuel Eto'o, Süper Lig'de en çok beğendiği futbolcuları açıkladı. 

FutbolArena - Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Samuel Eto'o, TRT Spor'da Spor Bahane programının konuğu oldu. Kariyeriyle ilgili konuşan Kamerunlu golcü bu sezon Süper Lig'de en çok beğendiği futbolcuları da açıkladı.

Eto'o'nun röportajından önemli kesitler şu şekilde:

"MESSİ'Yİ İLK GÖRDÜĞÜMDE FUTBOL TANRISI DOĞDU DEDİM"

"Messi'yi ilk gördüğüm zamanda antrenmandan sonra Viera'yı aradım. Kendisine futbol tanrısının doğduğunu söyledim. Çünkü onlar bizimle maçları vardı, yakın zamanda. O da bana dedi ki, ilk fırsatta ona sert şekilde gireceğini söyledi. O pozisyon geldiği zaman Messi kendisini 5'lik atarak çalımlamıştı."

"MESSİ Mİ RONALDO MU?"

"Messi ve Ronaldo'ya inanılmaz saygım var. Üstün ve büyük oyuncular. Bu yıl attıkları gollere ikisi de üstüne katmaya devam edecekler. Genç futbolcuların örnek alması gereken isimler. Ancak ben Messi'yi tercih ediyorum. Onun doğuşunu gördüm. Messi yalın yetenek. Ronaldo çalışarak bu noktaya geldi. Messi antrenman bir yapmasa bu özelliğini koruyacak bir oyuncu. Çünkü çok nitelikli."

KAPTANLIK NASIL BİR DUYGU?

"Tanrıya şükürler olsun ki, oynadığım birçok kulüpte kaptanlık görevini yaptım. Bana göre kaptan olmak liderlik vasıflarına sahip olmaktan geçiyor. Antalyaspor'da kaptanlık dönemimde çok lider oyuncularla beraber olsun. Serdar Özkan, Zeki, Diego, Fornezzi gibi. Onlar bana çok yardımcı oldu ve bu da benim avantajımdı. Çünkü onlar da lider vasfına sahip oyuncular."

TÜRK FUTBOLUNDAN TALEBİM VAR

"Benim Türk futbolundan bir talebim var.Alt yapıya daha fazla değer verilmeli. Alt yapılarda çok yetenekler var. Mesela bizde Doğukan var. Türkiye Ligi şu anda İtalya Ligi'nin önünde. Sadece sabırla projeler üretilmeli."

SÜPER LİG'DE EN ÇOK BEĞENDİĞİN FUTBOLCULAR

"Çok oyuncu sayabilirim ama gençlerden sayabilirsem Bruma var. Benim gibi yaşlı bir oyuncu olan Emre Belözoğlu var. Takımı tek başına yönetiyor. Onun bazı hareketleri bütün takım kontrol altına alınıyor. Gerçekten iyi işler başarıyor. Antalyaspor'dan ise Sakıp ve Serdar Özkan var."

Kırmızı Beyazlı takıma dair son dakika gelişmelerini Antalyaspor Haberleri sekmesinden takip edebilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

Antalyaspor Son Dakika Haberleri