Antalyaspor 2 - 1 Aytemiz Alanyaspor maçı özeti ve golleri

Antalyaspor sahasında ağırladığı Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 yendi ve 5.'liğini sürdürdü.

FutbolArena - Süper Lig'de 19. hafta mücadelesinde Antalyaspor sahasında ağırladığı Aytemiz Alanyaspor'u 2-1 yendi ve 5.'liğini sürdürdü.

Antalyaspor puanını 31'e çıkarırken, Aytemiz Alanyaspor da 18 puanda kaldı Çaykur Rizespor'un da kazanmasıyla birlikte ve 15. sıraya geriledi. Antalyaspor gelecek hafta deplasmanda Konyaspor'a konuk olurken, Alanyaspor da Gençlerbirliği'ni sahasında ağırlayacak.


Antalyaspor - Aytemiz Alanyaspor maçı kaç kaç bitti?


Yeni teknik direktörü Safet Susic'in tribünden izlediği maçta Alanyaspor'un başında Mustafa Camunak vardı.

41. dakikada Donald Guerrier'in asistinde Vagner Love topu ağlara gönderdi ve Aytemiz Alanyaspor öne geçti. 45. dakikada ise Samuel Eto'o önce penaltıyı kaçırdı ardından da topu tamamladı ve ilk yarıya takımlar eşitlikle girdi.

Antalyaspor 2. yarıda baskısını arttırırken 76. dakikada Mbilla'nın asistinde Eto'o, maçtaki 2. golünü attı ve Antalyaspor 2-1 öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Antalyaspor Avrupa Ligi yolunda çok önemli bir galibiyet almış oldu.


Antalyaspor'da Rıza Çalımbay mucizesi


Antalyaspor sezona Portekizli teknik adam Jose Morais önderliğinde başlamış ve ilk 6 hafta itibariyle sadece 2 puan almıştı.

Rıza Çalımbay 7. hafta öncesi takımın başına geldiğinde Antalyaspor 18. yani son sıradaydı. Rıza Çalımbay bu anlaşma öncesi "Hiç olmadığım kadar hırslıyım" demişti.

Çalımbay ile birlikte art arda galibiyetler almaya başlayan Antalyaspor inanılmaz bir yükselişe geçerken, son 11 maçta 9 galibiyet, bir beraberlik aldılar ve sadece bir kez yenildiler. Ligde son 11 haftanın en formda takımı olan Antalyaspor, bu süreçte 28 puan topladı ve 5. sıraya kadar yükseldi.

Rıza Çalımbay'ın çok kısa bir süre içinde 18. yani son sıradan aldığı bir takımı 5. sıraya yani Avrupa Ligi potasına sokması şüphesiz ligin en marjinal performansı olarak dikkatleri çekti.

Futbolarena anasayfasından devam...

Antalyaspor Son Dakika Haberleri