Amerikalı kaleci Hope Solo: 'Blatter popomu elledi'

Amerikalı kaleci Hope Solo'dan flaş itiraflar! Ünlü kadın kaleci 2012 yılı Altın Top ödülünde sahneye çıkarken Blatter'in poposunu ellediğini söyledi. 

FutbolArena Dış Haberler - Amerikalı ünlü kadın kaleci Hope Solo, TribunaExpresso'ya kadın erkek eşitliği ve özellikle kadın futbolunda taciz skandalının yaşanıp yaşanmadığına dair önemli açıklamalar yaptı. Hope Solo röportajda ise flaş bir itirafta bulundu ve eski FIFA Başkanı Sep Blatter'in poposunu ellediğini söyledi.


Amerikalı kaleci Hope Solo kimdir?


Amerikalı kaleci Hope Solo, Hollywood'da yaşanan ve kişilerin paylaştığı tacizlerin ardından Kadın futbolunda böyle bir sorun yaşanıyor mu? sorusuna, "Evet. 2012 Altın Top ödülünde sahneye çıkarken Sepp Blatter benim popomu elledi.

"BÜTÜN KARİYERİM BOYUNCA GÖRDÜM"

Bütün kariyerim boyunca gördüm. Biliyorum ki daha fazla kadın sporcu kendi deneyimleri hakkında konuşur. Bu Hollywood'da değil, her yerde. Yıllarca sporda gördüm. Geçmişte kadın oyuncuların kolej koçlarıyla evlendiklerini gördüm. Koçların bunu yapmaması gerekir. Özellikle genç bir oyuncuya. Yine bazı genç oyuncuların basın sözcüsü ve görevlileriyle birlikte olduklarını gördüm. Soyunma odasında oyuncular arasında gördüm. Neden daha fazla oyuncu bu konu hakkında konuşmuyor bilmiyorum.



"BASIN GÖREVLİSİNE DEDİM Kİ..."

Sep Blatter benim popomu tuttu. Ondan sonra basın görevlisine dönüp Sep Blatter hakkında konuşabilir miyim dedim. Ancak bu yaşananlar daha sonradan çok normalleşti. Ben o anda bunu yaşadım.

"BU KONUYLA İLGİLİ SPOR DÜNYASINDA KONUŞMUYORLAR"

Söyleyebileceğim şu, aslında bu konuyla ilgili spor dünyasında konuşmayan kadınlar hakkında oldukça hayal kırıklığına uğradım. Herkesin kendi kişisel kararlarını verme hakkı var. Bu oldukça rahatsız edici bir durum. Ancak isterdim ki, keşke daha çok kadın özellikle futbolda bu konu ve deneyimleri hakkında konuşsa. Çünkü bu insanlardan bazıları hala çalışıyor ve hala bazı oyuncular bu şekilde davranıyor. Benim hala takımda olan oyuncularla ilgili bazı kötü deneyimlerim oldu oldu. Bu konuda sadece güçlü beyaz adamlara yoğunlaşıldı ama bu olaylar her yerde yaşanabilir.Bunu gördüm. Kadınlar arasında olabilir.

SEPP BLATTER İLE BU KONUYU DAHA ÖNCE NİYE KONUŞMADIN?

Benzer olaylar olduğu zaman takım arkadaşlarımla konuşuyordum. Duşlarda, soyunma odasında genellikle "Bana dokunma, bunu yapma." diyorum. Ancak Altın Top ödülünde gergindim. Olaydan sonra onu görmediğim için söyleyemedim.

Öte yandan Sepp Blatter ise bu iddiaların gerçek dışı ve saçmalık olduğunu söyledi.

Dünya Futboluyla ilgili tüm gelişmelere Dünyadan Futbol Haberleri sayfasından ulaşabilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER