Almanya - Şili maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Almanya ile Şili Konfederasyonlar Kupası maçında karşı karşıya geliyor. Almanya - Şili maçı saat kaçta, hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

FutbolArena - Almanya ile Şili Rusya'da düzenlenen Konfederasyonlar Kupası grup maçında karşı karşıya geliyor.

Konfederasyonlar Kupası B grubunda Almanya ilk maçta Avusturya'yı 3-2 yenerken, Şili de Kamerun'u 2-0 mağlup etmişti. İki takım da kazanırsa gruptan çıkmayı garantileyecek durumunda...


Almanya - Şili rekabeti, aralarında oynadıkları maçlar...


Son Dünya şampiyonu Kerem Demirbay ve Emre Can'ın formasını giydiği Almanya ile son 2 Güney Amerika (Copa Amerika) şampiyonu Şili bu maçta kozlarını paylaşacak. Bu iki takım tarihte dördüncü kez karşı karşıya gelecekler...

İki takım arasında oynanan ilk maç 1962 Dünya Kupası'ndaydı ve Almanya grup maçında rakibini 2-0 yenmişti. 2. maç ise 1982 Dünya Kupası'ndaydı ve Jupp Derwall'in çalıştırdığı Almanya bu maçı da 4-1 kazanmıştı.

İki ülke arasındaki son maç ise 2014 yılında hazırlık maçında oynandı ve Almanya bu maçı da Mario Götze'nin tek golüyle kazanmıştı. Yani Almanya daha önce 3 kez karşılaştığı Şili karşısında üç maçı da kazanmasını bildi.


Almanya - Şili maçı ne zaman?


22 Haziran Perşembe akşamı saat 21.00'de başlayacak müsabaka Rusya'da tarafsız saha olan , 45.105 kişi kapasiteli Kazan Arena Stadı'nda oynanacak ve karşılaşmayı İranlı hakem Alireza Faghani yönetecek. Bu maç TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.


Konfederasyon Kupası maçları hangi kanalda? Maçlar saat kaçta?


Konfederasyon Kupası'nda iki grup yer alıyor. 8 takım aralarında Mini Dünya Kupası oynuyorlar.

Dünyadaki 7 kıtanın şampiyonları dışında son Dünya Kupası Şampiyonu da bu kupada yer alırken, Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan takım da Mini Dünya Kupası'nda yer alıyor.

Her Dünya Kupası'ndan bir yıl önce yaz aylarında düzenlenen 'Mini Dünya Kupası' resmi olarak FIFA Konfederasyon Kupası adı ile anılıyor. 2018 Dünya Kupası Rusya'da düzenleneceği için bu yaz Konfederasyon Kupası da Rusya'da düzenleniyor ve açılış maçı da Rusya ile Yeni Zelanda arasında yapılıyor. Turnuvada oynanacak maçlar TRTSpor'dan naklen yayınlanacak.

Öte yandan bu maçın öncesinde aynı grupta bulunan Kamerun ile Avustralya da saat 18.00'de karşı karşıya gelecek ve bu maç da TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER