Ali Palabıyık: "Hakemliği bırakma kararım..."

Ali Palabıyık hakemlik kariyeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Palabıyık, "Hakemliği bıraktığımı söyleyince tepki gördüm." dedi. 

FutbolArena - Süper Lig hakemlerinden Ali Palabıyık, Hürriyet'e konuştu ve kariyeriyle ilgili önemli anları anlattı.

HAKEMLİĞE NASIL BAŞLADINIZ?

Liseyi bittikten sonra ticarete atılmak istiyordum. Çocukluk arkadaşım ve şu anda Üst Klasman yardımcı hakem olan Soner Maraş, hakem kursu açıldığını söyleyince ikimiz de evraklarımızı tamamlayıp, çok sevdiğimiz mesleğimize 2000 yılında ilk adımı attık.

HAKEMLİĞİ BIRAKMAYI HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

19 yıl önce görev yaptığım okul maçı sonrasında, müsabaka gözlemcisinin, maçın geç başlaması ve yönetimim ile ilgili söylediği sözler gururuma dokunmuş ve sinirimden ağlamıştım. Stattan çıktıktan sonra İl Hakem Kurulu'nu arayıp bir sonraki gün oynanacak müsabakaya çıkmayacağımı ve hakemliği bırakmak istediğimi söylemiştim. Kuruldaki hocam bana sert bir ses tonuyla "Saçmalama, kapat şu telefonu, yarın da maçına çık" demişti. Bu olaydan sonra vazgeçmeyi hiç aklıma getirmedim.

KARİYERİNİZDE EN HATALI OLDUĞUNUZ AN?

Alt kategorilerde görev yaparken bir müsabakada, vermiş olduğum bir kararın ardından oyun tekrar başladıktan sonra, yardımcı hakemim ısrarla bayrağını kaldırıp beni yanına çağırdı ve oyunun yanlış başladığını ve diğer takımın başlaması gerektiğini söyledi. Hakemlikte yeterince tecrübe sahibi olmadığım için dediğini yaptım. Bu hata benim 9 hafta boyunca hiçbir müsabakada görev almadan evde oturmama neden oldu. Çok büyük bir tecrübe sahibi olmamı sağladı.

MOTİVASYONUNUZU ARTIRAN MÜZİK?

- Şampiyonlar Ligi müziği.

FUTBOLDA BİR UYGULAMA KALKSA VEYA EKLENSE NE OLSUN İSTERDİNİZ?

Futbolu renklendirme adına taç atışının ayakla kullanılması denenebilir.

Süper Lig Haberleri FutbolArena'da!

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER