Ali Dürüst, "Yabancı kuralını revize edeceğiz"

TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, yabancı kuralıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

FutbolArena - Türk futbolunda gündem yabancı kuralı. Sezon sonunda yabancı kuralı değişecek mi? TFF Başkan Vekili Ali Dürüst bu konu hakkında yeni açıklamalar yaptı.


Ali Dürüst yabancı kuralı açıklaması (7 Eylül 2018 Cuma)


Dört yıl önce başlayan 14 yabancı kuralının süresinin bu sezon sonunda dolacağı hakkında NTV'ye konuşan TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, "4 sene önce bu kuralı koyduğumuzda Kulüpler Birliği ile bir karar almıştık. Şimdi o süreç doluyor. Bu sezon sonunda tekrar bir düzenleme yapılacak. Bunun ne olacağının kararını TFF yönetim kurulu alacak ama Kulüpler Birliği ile işbirliği halindeyiz. Bir çalışma yapılacak ve Kulüpler Birliği'nden gelecek görüşle bizim görüşümüzü birleştirip bir karar alacağız"dedi.


Yabancı sayısı düşürülecek mi?


Şu anda yabancı sayısının düşüp düşmeyeceğine dair bir görüş bildirmenin imkansız olduğunu da söyleyen Dürüst, "Kulüpler Birliği'nden gelen görüşe göre hareket edeceğiz. Bundan sonra olacaklarla ilgili benim konuşmam doğru değil çünkü daha çalışmalar devam ediyor. Bir görüş birliği henüz sağlanmadı. Sağlandığında ona göre kararı veririz." ifadelerini kullandı.

"REVİZE EDECEĞİZ"

Kulüpler Birliği'nin yabancı kuralı ile ilgili değişik fikirleri olduğunu ve bir çalışma grubu kurulduğunu söyleyen Ali Dürüst, "Bizim profesyonellerimiz de alternatifler üzerinde çalışıyor. Bunları bir araya getirip sonra kararı vereceğiz. Biz bu kuralı revize edeceğiz ama artacak mı, eksilecek mi, olduğu gibi mi kalacak şu anda o konuda bir şey söyleyemiyoruz" şeklinde konuştu.

ALİ DÜRÜST'TEN MİLLİ TAKIM YORUMU

Öte yandan Milli Takım ile ilgili konuşan ve tecrübenin önemine vurgu yapan Ali Dürüst, "Yeni kadromuz genç ama tecrübeli. Yeni bir takım ama bu takımın temelleri 2 sene önceden atılmaya başlandı." dedi.

Ulusal Lig'in hazırlık maçlarına bir anlam kazandırdığını da söyleyen Ali Dürüst, "Bu lig aynı zamanda Avrupa Şampiyonası'na katılmak için de bir şans yaratacak" ifadelerini kullandı.

Lucescu'nun futbolla yatıp futbolla kalktığını da söyleyen Dürüst, "Handikabı üç gün gibi kısa bir sürede futbolcuları maça hazırlamak olacak. Tabi çok fazla kulüpten oyuncu geliyor. Eskiden bir takımdan 3-5 isim gelirdi ve adaptasyon daha kolay olurdu. Şimdiki durum daha zor" dedi.

Türk futbolu ile ilgili tüm gelişmeleri Türk Futbolu Haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER