Ajax'tan Şampiyonlar Ligi'nde dev gelir

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükselerek bu sezon tarih yazan Ajax, bir yandan da kulüp kasasını dolduruyor. 

FutbolArena - Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'den sonra Juventus'u da eleyerek yarı finale yükselen Ajax'ın peri masalı devam ediyor. Üç eleme turu geçerek Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon yarı final oynamaya hak kazanan Hollanda temsilcisi tarih yazmaya devam ederken, aynı zamanda kasasını da dolduruyor.


Ajax'ın geliri ne kadar?


Ajax, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısı sayesinde kulüp gelirlerini arttırdı. Hollanda temsilcisi şu ana kadar reklam gelirleri de dahil olmak üzere Şampiyonlar Ligi'nde yaklaşık 98 milyon euro kazandı. Yarı finale yükselen Ajax'ın Şampiyonlar Ligi'nde elde edeceği gelir daha da artacak. Bu aşamaya kadar 98 milyon euro kazanan Hollanda ekibinin yarı finale yükselmesiyle birlikte Devler Ligi'nden kulüp kasasına koyduğu para 100 milyon euro'yu geçecek. Kulüp bütçesinden fazla olan bu rakam, Hollanda futbolu için de önemli bir başarı olarak basında yer aldı.



1996/97'DEN SONRA İLK KEZ

Real Madrid'den sonra Juventus'u da eleyen Ajax, 1996/97 sezonundan sonra Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yarı final oynayacak. Aynı zamanda bu sezon 51 resmî maçta 155 gol atan Ajax tarihinin tüm zamanlardaki en golcü sezonu olan 2009-2010'daki 51 maçtaki 155 gollük rekorunu egale etti

Futbolarena anasayfasından devam...

Ajax Son Dakika Haberleri