AGİT ne demek? AGİT nedir? AGİT raporu ne? AGİT raporunda neler var?

AGİT raporunun yayınlanmasının ardından seçim öncesi AGİT raporunu merak edenler için AGİT raporuna dair son gelişmeleri aktardık. Peki AGİT nedir? AGİT raporu nedir? AGİT ne demek? AGİT ve AGİT raporuna dair merak ettiklerinize haberimizden ulaşabilirsiniz. 

AGİT raporu açıklandı. AGİT raporunun açıklanmasının ardından AGİT raporu hakkında merak ettiklerinizi haberimizde derledik. AGİT raporuyla ilgili son olarak T24 yazarı Tarhan Erdem'in yazısında AGİT raporu başlıklarını ele almıştı. AGİT raporuna dair Tarhan Erdem'in başlıkları şöyle:

Seçim kanunlarında seçim kararından sonra değişiklik yapıldı.
Mühürsüz oy pusula ve zarfların geçerli sayıldığı.,
Çatışmacı atmosferin, genel kutuplaşmayı yansıttığı.
Cumhurbaşkanının sıklıkla diğer adaylar ve partileri terörizm destekleyicisi olarak işaret ettiği.
28 Mayıs-11 Haziran arasında, 643 Sosyal medya kullanıcısının cezalandırıldığı.
Çok sayıda medya kuruluşunun kapatıldığı ve gazetecilerin tutuklandığı.
BM İnan Hakları Komiserliğiningüvenilir seçim için, OHAL'in “derhal" kaldırılmasının istendiğini hatırlatıldığı.
Seçim kampanyasında eşitliğin bulunmadığı ve eşitliğe özen gösterilmediği.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun, medya izleme raporlarının ise kamuya açık olmadığı.


Agit nedir?



Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), "Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı" (AGİK) adı altında 1970'li yılların başında soğuk savaş koşullarındaki Avrupa'nın bölünmüşlüğüne son verilmesi, güvenlik ve istikrarın sağlanması ve katılan devletler arasında bu amaca yönelik işbirliğinin geliştirilmesi düşüncesiyle kurulmuş teşkilattır. AGİT'de katılımcı olan 57 ülke vardır.


Agit hakkında bilgi


Örgütün amacı güvenliğin üç boyutunda (siyasi-askeri, ekonomi-çevre ve insani) ilke, norm ve standartlar geliştirmekte, yükümlülüklerin uygulanma durumlarını izlemekte, esnek müzakere ve siyasi diyalog forumu teşkil etmekte, ayrıca katılımcı Devletlerin demokratikleşme, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı alanlarındaki çabalarına destek ve yardım işlevi görmektedir.

AGİT ne anlama geliyor?


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), "Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı" (AGİK) adı altında 1970'li yılların başında soğuk savaş koşullarındaki Avrupa'nın bölünmüşlüğüne son verilmesi, güvenlik ve istikrarın sağlanması ve katılan devletler arasında bu amaca yönelik iş birliğinin geliştirilmesi düşüncesiyle kurulmuş teşkilattır.

AGİT'in görevi Doğu ve Batı arasında çok taraflı bir müzakere ve diyalog forumu olarak belirlenmiştir. 1975'ten 1990'a kadar AGİT, yeni yükümlülüklerin ele alındığı ve uygulamaların gözden geçirildiği bir dizi konferans ve toplantılar şeklinde devam etmiştir. 1990 yılında yapılan Paris Zirvesi soğuk savaş sonrası dönemde ortaya çıkan tehlikeleri karşılamayı amaçlayan bir kurumsallaşmanın başlangıcını işaret etmiştir.

AYRINTILI BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN>>>

Futbolarena anasayfasından devam...

SON HABERLER