Uğur Tütüneker: "Galatasaray'ı çalıştırmak isterim"

Adana Demirspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, FutbolArena'ya yaptığı özel açıklamalarda eski takımı Galatasaray hakkında konuştu.

FutbolArena - Adana Demirspor'da görev yapan deneyimli teknik direktör Uğur Tütüneker, takımın Antalya kampında FutbolArena'ya özel açıklamalarda bulundu. Adana Demirspor, 4 büyüklerden Galatasaray'ı çalıştırmak istediğini ifade etti.

Uğur Tütüneker'den Galatasaray ve Adana Demirspor açıklamaları


Uğur Tütüneker, "4 büyüklerden hangi takıma transfer olmak istersiniz?" sorusunu yanıtlarken, "Şu an uzak gibi görünse de Galatasaray'ı çalıştırmak isterim. Eski Galatasaraylıyım. Orada çok değerli bir hoca var. Fatih Hoca işini biliyor, geçmişi belli. Önce başarılı olalım da o noktalara gelebilelim. Herkes yarışıyor. Önce iş yapmamız lazım." dedi.

"İLK YARI FATİH HOCA'NIN İSTEDİĞİ GİBİ GİTMEDİ"

"Galatasaray son haftalarda toparladı. Birkaç tane kadro dışı oldu. Dışarıdan bakıldığında ilk yarı Fatih Hoca'nın istediği gibi gitmedi. Zaten kendisi de biliyordur. İçerisini bilen ben değilim."

"TÜRKİYE EURO 2020'DA ÖNEMLİ BİR SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ"

"Bu sene genç bir takımız var. Elemelerde iyi iş çıkardılar. Bizim takım çok önemli bir sürpriz yapabilir. Bir kadro yakaladılar. Üstesinden geleceklerine inanıyorum. Korkmayan takımlar hep iyidir. Bizim kimseden korkmamamız lazım. Türkiye farklı yerde olmalı artık. Turnuvalara sürekli katılmalıyız. Hakikaten bizim futbolumuza yazık yani. Şenol Hoca iyi işler yapıyor."



YABANCI SINIRI DÜŞÜRÜLMELİ Mİ?

"Türk futbolculara yazık oluyor, bazen içim sızlıyor. Galatasaray'da Fenerbahçe'de 9 tane yabancı oynuyor. Biz eskiden 2 yabancı, 9 tane canavar gibi yerli futbolcuyla oynardık. Şimdi yabancıya itiliyorsun. Belki çıkan çok futbolcu vardır ama eskisi gibi fışkırmıyor. Tek tek çıkıyor. Yabancı statüsünü bu etkiliyor mu, tartışılır. Türkiye'ye gelecek yabancı futbolcular çok daha genç gelmeli. Son dönemlerinde değil. Pahalı evet ama 15 tane alacağına 5 tane al. Daha iyi olacaktır. Çoğu futbolcu istenilen performansı gösteremiyor. 14 yabancıdan 8'ini en azından tutturmak lazım."

"VAR'A RAĞMEN HAKEM HATASI VAR"

"Bir kere bile hakemden konuşmadım. Hepimiz hata yapıyoruz. Zaman zaman oluyor. VAR olmasına rağmen hakem hatalarının var olması çok enterasan bir şey. TFF 1. Lig'e de bir an önce VAR'ı getirmeleri iyi olur. Evet bütçe meselesi ama gerekiyor."

"İYİ Kİ BAYERN MÜNİH'TEN GALATASARAY'A GELDİM"

"12 yaşında Bayern Münih altyapısından çıktım, A Takım'a yükseldim. Sonrasında Türkiye'yi tercih ettim. İyi ki etmişim. Çok güzel günlerim geçti. Galatasaray ile 14 sene sonra ilk şampiyonluğu yaşamamızı unutamadım. Türk futbolunun kırılma noktası da Neuchatel maçıdır. Ben 7 numara'yı çok severdim, Okan Buruk benden sonra iyi temsil etti."

Son dakika Adana Demirspor Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Adana Demirspor Son Dakika Haberleri