Adana Demirspor için Süper Lig talebi! '22 takıma çıkarılsın'

TFF 1. Lig ekibi İstanbulspor, Süper Lig'in yeni sezonda 22 takımla oynanabilmesi için Adana Demirspor'un küme yükseltilmesini talep etti.

FutbolArena - TFF 1. Lig ekibi İstanbulspor'dan Adana Demirspor için Süper Lig talebi geldi. Resmi açıklama yayınlayan İstanbulspor, Süper Lig kulüplerinin bay geçme zorunluluğunun önüne geçillmesi için Adana Demirspor'un küme yükseltilmesini istedi.

İstanbulspor'dan Adana Demirspor açıklaması


İstanbulspor'un açıklamasında, "21 takımla oynanması planlanan Süper Lig'in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesini, TFF 2.Lig Play-Off finali oynayan Manisa Futbol Kulübünün ise TFF 1.Lig'e yükseltilmesini talep ediyoruz.'' denildi.

"Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Bakanlığımız fikirlere ve önerilere kulak vererek birçok kulübümüzü mağdur etmemiş, alınan kararlar doğrultusunda kulüplerimizi ayakta tutmuş ve ortak akıl ile bu süreci yönetmiştir.

21 takımla oynanması planlanan 2020-2021 Süper Lig sezonunda BAY geçilecek haftaların hem takımlarımız hem de lig yarışı için olumsuzluklara neden olabileceği konusunda tüm futbol kamuoyunun hemfikir olduğunu düşünmekteyiz.

Asıl önem arz eden konu ise, 21 takımla oynanacak Süper Lig'in sezon sonu 4 takımı küme düştüğü takdirde, önümüzdeki sezon TFF 1.Lig 19 takıma yükselecek ve aynı sıkıntılar TFF 1.Lig için de boy gösterecektir. 22 takımla oynanacak Süper Lig'in sezon sonu 5 takımı küme düştüğü takdirde, önümüzdeki sezon Süper Lig ve TFF 1.Lig 20'şer takımdan oluşacak ve denge sağlanmış olacaktır. Eşitliği sağlamakla beraber günümüzde üstünde düşünülen ve gündem haline gelen ‘'Süper Lig'in 20 takımla oynanması'' konusu apaçık şekillenecek ve anlık kararlar yerine 2021-2022 sezonu adına bir sezon öncesinden karar verilerek bu konuya açıklık getirilmiş olacaktır.

Dolayısıyla 21 takımla oynanması planlanan Süper Lig'in bu sezon TFF 1.Lig Play-Off finali oynayan Adana Demirspor ile 22 takıma yükseltilmesini, TFF 2.Lig Play-Off finali oynayan Manisa Futbol Kulübünün ise TFF 1.Lig'e yükseltilmesini talep ediyor ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu çağrımıza kulak vermesini temenni ediyoruz."


FATİH KARAGÜMRÜK'TEN DESTEK

Öte yandan beIN Sports'a konuşan Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma: "Süper Lig'in 22 takım olması için birtakım çalışmalar var. Eğer öyle bir şey olacaksa biz de gönülden destekliyoruz. Adana Demirspor da ligde olsun." açıklamasında bulundu.

FUTBOLARENA DUYURMUŞTU

Süper Lig kulüpleri yeni sezon öncesi ortaya çıkan bay geçme zorunluluğu için 21 yerine 22 takımlı bir lig formülünü gündeme aldı.

İddiaya göre Süper Lig ekipleri 1 takımın daha lige çıkarılması, sene sonunda 5 takımın küme düşürülmesi ve ligin 20 takıma sabitlenmesi formülünü tartışmaya açtı.

Son dakika Süper Lig Haberleri FutbolArena'da.

Futbolarena anasayfasından devam...

Adana Demirspor Son Dakika Haberleri