Abdullah Avcı ve Fonseca'dan iddialı açıklamalar

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, Başakşehir maçı öncesi basın toplantısında konuştu.

FutbolArena - Geçtiğimiz sezon Braga teknik direktörü olarak Fenerbahçe'yi eleyen Paulo Fonseca, bu sezon öncesi ise Mircea Lucescu yerine Shakhtar Donetsk'in başına getirildi ve Avrupa Ligi'ndeki ilk maçı da yine bir Türk takımı olan Medipol Başakşehir'e karşı...

Fonseca, yarınki maç için Başakşehir'in güçlü bir rakip olduğunu ve futbolseverlerin güzel bir maç izleyeceğini söyledi.

Fonseca, "Biz küçük takım, büyük takım ayrımı yapmıyoruz. İyi sonuç almaya odaklanıyoruz. Rakibimize çok büyük saygı duyuyorum. Sahada hücum futbolunu ortaya koyacağız. İstanbul'dan iyi bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyoruz." dedi.

Shakhtar Donetsk'in deneyimli kalecisi Andriy Pyatov ise "Türkiye'ye daha önce çok defa maç yapmaya geldik. Adeta ikinci evimiz gibi oldu. Yarınki maçı 'kesin kazanacağız' diyemem ama sahada tüm gücümüzü ortaya koyacağız. En iyi sonucu almaya çalışacağız. Teknik direktör değişikliği ile oyun taktiğimiz de tamamen değişti. Shakhtar'ın geleceği, bu geçişi iyi sağlamamıza bağlı." şeklinde konuştu.

ABDULLAH AVCI'DAN SHAKHTAR AÇIKLAMASI

Mücadelenin önemine vurgu yapan Abdullah Avcı, "Shakhtar Donetsk maçı Avrupa'da ses getirmek adına çok önemli bir fırsat. Bu fırsatı kullanmaya çalışacağız. Kulübümüzün büyümesini hızlandırma adına, marka değeri yüksek bir rakiple mücadele edeceğiz. Rakibimiz evet çok iyi ama benim de karakterli, gelişime açık bir oyuncu grubum var. Avrupa'da başarı için sınırları zorlamamız gerekiyor. Biz de bu sınırları zorlamaya çalışacağız. Turu geçmeye inancımız her zaman var. Her maç 0-0'lık eşitlikle başlıyor. Bu turla ilgili çözüm noktalarımız var. Zor işler her zaman daha keyifli olur. Zor maç, kolay maç, iyi takım, kötü takım gibi durumlar artık yok. Evrensel futbolda oyunun iki yönünü oynamak, maçı doğru planlamak ve iyi stratejiler geliştirmek gerekiyor."ifadelerini kullandı.

Lucescu'nun Shakhtar'a katkılarından bahseden Avcı, "10 sene bir takımda çalışmak çok önemlidir, o kulübün gelişimini sağlamaya yarar. Lucescu ile takım savunması ağırlıklı oynayan bir takım vardı. Geçen sene bir değişim oldu, Portekizli hoca takımın başına geldi. Oyun olarak biraz değiştiler, daha fazla hücum oynamaya başladılar. Çizgi savunma yapıyorlar, duran topta alan savunmasına geçip, hücumda da farklı organizasyonlar üreten bir takım. Yeni teknik direktörleri de Portekiz'de kupa kazanmış, Avrupa Ligi'nde takımına çeyrek final oynatmış bir hoca." dedi.

Futbolarena anasayfasından devam...

Medipol Başakşehir Son Dakika Haberleri