29 Nisan Cuma Futbol Haberleri

FutbolArena, Akşam Postası'nda 29 Nisan Cuma günü öne çıkan futbol haberlerini sizler için derledi.

FutbolArena - Akşam Postası'nda günün öne çıkan gelişmeleri sizler için bir araya getirdik.

29 Nisan Cuma Futbol Haberleri

Caner Erkin hangi takıma transfer olacak?


Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan ve sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Caner Erkin'in geleceği merak ediliyor. Yıldız oyuncunun menajeri Batur Altıparmak konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

FutbolArena'ya konuşan Altıparmak, "6 hafta önce Inter için Caner'in sağlık kontrolünden geçtiği doğru değil. Caner'i isteyen inter ve diğer kulüplerle önümüzdeki hafta görüşmeye başlayacağız" dedi.

Galatasaray derbisi öncesi kadro dışı bırakılan tecrübeli futbolcunun Fenerbahçe'deki geleceği belirsizliğini koruyor.

Emenike'ye La Liga'dan sürpriz talip


Kiralık olarak oynadığı West Ham United'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe oyuncusu Emmanuel Emenike hakkında flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı.

İspanyol basınından Espiritu Deportivo'nun haberine göre, kadroda revizyona gitmeye hazırlanan La Liga ekibi Real Sociedad, West Ham United'da hayal kırıklığı yaratan Emmanuel Emenike'yi transfer listesine aldı.

Real Sociedad'ın Emenike transferi için Çin ve Arap kulüpleriyle savaşacağı belirtilirken, Fenerbahçe'nin bir kez daha satın alma opsiyonlu kiralama yoluna gideceği iddia edildi. Emmanuel Emenike bu sezon West Ham United formasıyla çıktığı 12 resmi maçta 2 gol atabildi.

Oğuzhan Özyakup Kayserispor maçında oynayacak mı?


Beşiktaş'ta hafta arası yapılan antrenmanda sağ ayak bileğine darbe alan Oğuzhan'ın durumu belli oldu.

Beşiktaş'ta hafta arası yapılan antrenmanda sağ ayak bileğine darbe alan ve hemen tedavisine başlanan Oğuzhan Özyakup'un durumunun ciddi olmadığı ve 30 Nisan Cumartesi günü Kayserispor ile oynanacak maçta forma giyebileceği öğrenildi.

Mircea Lucescu, Galatasaray'a gelecek mi?


Galatasaray'da yeni sezonda takımı kimin çalıştıracağı merak konusu olurken, kongre üyelerinden Ali Fatinoğlu çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Radyospor'a konuşan Galatasaray Kongre üyesi Ali Fatinoğlu, "Shakhtar Donetsk'in başkanı Lucescu'yu artık tutamaz. Lucescu %99 Shakhtar'dan ayrılacak ve büyük ihtimalle Galatasaray'a gelebilir" dedi. Fatinoğlu ayrıca "Shakhtar'ın başkanı Akhmedov Ukrayna'nın en güçlü Demir-Çelik fabrikasına sahip fakat ticari olarak eksiye geçti ve iş dünyası bunu konuşuyor. Futbola büyük bütçe ayıramaz. İç savaş devam ediyor. Bunun da üzerine Shakhtar Donetsk'te bütçe daralmaya gitti. Yani Lucescu %99 Lucescu oradan ayrılacak ve büyük ihtimalle Galatasaray'a gelebilir. Bu durumu Beşiktaş değerlendiremez. Bu durumda oturmuş bir düzen var, başarı var, Şenol Güneş ile yolları ayırmazlar. Fenerbahçe Pereira ile devam eder mi bilemem ama Lucescu Fenerbahçe'ye gelmeyebilir" şeklinde konuştu.

Taffarel ve Muslera ayrılıyor mu?


2011 yılından beri Galatasaray'da kaleci antrenörü olarak çalışan Claudio Taffarel, teknik direktörlük yapmak için Galatasaray'dan ayrılacak ve Amerika'nın yolunu tutacak.

İsmi gizli tutulan Amerika MLS Ligi'nde bir takımla anlaşan Taffarel kariyerine teknik adam olarak devam edecek. Brezilyalı isim yanında Galatasaray'dan Muslera'yı da götürmek istiyor. Kulüp kaynakları bu gelişmeyi doğruladı. Taffarel'in Amerika'ya götürmek istediği Muslera için kritik konu bonservis. Galatasaray ile sözleşmesi 2018'de bitecek Muslera'yı kolay kolay bırakmaya yanaşmayan yönetim için gelecek teklif belirleyici olacak. Ve bu konuda çeşitli temasların olduğu ifade edildi.

Muslera, Galatasaray'dan ne kadar kazanacak?


2011'den beri Galatasaray'ın kalesini koruyan Muslera önümüzdeki iki sezon boyunca Galatasaray'dan 3 milyon 575 bin Euro garanti ve maç başına 20 bin Euro alcak.

Veli Kavlak ve Cenk Tosun'dan kavga açıklaması


Beşiktaş'ın dün yaptığı idmanda Cenk Tosun ile Veli Kavlak'ın tekme tokat kavga ettiği iddia edilmişti. Cenk Tosun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bu haberlerin doğru olmadığını açıkladı.

Instagram hesabından Veli Kavlak ile birlikte fotoğrafını paylaşan golcü oyuncu, "Türkiye'de bütün antrenman sahalarında görülmesi mümkün olan, futbolcuların azim ve hırslarının bir ürünü sayılabilecek tartışmalarımızın, basında ve kimi çevrelerde abartılmasından büyük rahatsızlık duyuyoruz. Biliyoruz ki, bu algı operasyonları şampiyonluk yolundaki Beşiktaşımız'ı hedeflemektedir.

Bir kez daha duyuruyoruz ki, BİRİZ, BÜTÜNÜZ ve BERABERİZ" notunu düştü.

Trabzonspor'dan 7 transfer - Trabzonspor hangi bölgelere transfer yapacak?


Trabzonspor'da yönetim gelecek sezonun planlamasını yaparken, bir yandan verim alınamayan oyuncularla yolları ayırma, diğer yandan da hangi bölgelere transfer yapılacağını belirleme konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Bordo-mavililerde mevcut takımdan kiralıklar dahil en az 15 futbolcunun kesin olarak gönderileceği belirtilirken, buna karşın dış transferde tam 7 futbolcuyla sözleşme yapılması düşünülüyor. Bu isimlere kiralık bulunan 3-4 isimle birlikte, hem altyapı, hem de pilot takım 1461 Trabzon'dan da isimlerin katılacağı dile getiriliyor.

Başkan Muharrem Usta'nın hem teknik kadro, hem sportif direktör, hem de scout ekibiyle birlikte yaptıkları analizler sonunda takıma 1 sol bek, 2 stoper, 2 orta saha, 1 sol veya sağ kanat, 1 de santrafor alınmasının şart olduğu sonucuna varıldı.

Borussia Dortmund, Ömer Toprak'ın peşinde


Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un yıldız stoperi Mats Hummels'in Bayern Münih'e transferi an meselesi. İki takım arasında resmi görüşmelerin başladığı, oyuncunun da Bayern'e gitmek istediği resmi olarak açıklandı.

Alman basınında çıkan habere göre Dortmund, Hummels'in satılması durumunda yerine kimi getireceğini belirledi. Habere göre sarı-siyahlı ekibin listesinde ilk sırada Leverkusen'li Ömer Toprak var. Ömer'in de bu teklife sıcak baktığı belirtiliyor.

Ömer Toprak'ın Leverkusen ile sözleşmesi 30 Haziran 2018'de sona erecek.

Futbolarena anasayfasından devam...

Fenerbahçe Son Dakika Haberleri