12 Eylül Pazartesi Futbol Haberleri

Akşam Postası'nda günün öne çıkan futbol haberlerini sizler için derledik.

FutbolArena - Akşam Postası'nda 12 Eylül Pazartesi günü öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik.

12 EYLÜL PAZARTESİ FUTBOL HABERLERİ

BEŞİKTAŞ'IN AVRUPA'DAKİ GOLCÜLERİ


Şampiyonlar Ligi'nde ülkemizi temsil edecek olan Beşiktaş'ın Avrupa kupaları tarihindeki en golcü oyuncu unvanı Oktay Derelioğlu'nun elinde bulunuyor.

Oktay Derelioğlu, siyah beyazlı formayı giydiği dönemde rakip fileleri 14 kez havalandırdı. Derelioğlu'nu 12 golle Brezilyalı Bobo takip ediyor.

Beşiktaş'ın Avrupa kupaları tarihindeki diğer golcüleri 9 golle Pancu, 8 golle Demba Ba, 7'şer golle Ricardo Quaresma ve Mehmet Özdilek, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin.

KARTAL'I AVRUPA'DA UÇURAN OYUNCULAR

FENERBAHÇE'DE KULÜBENİN DEĞERİ 130 MİLYON LİRA

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında sahasında Bursaspor'a mağlup olan Fenerbahçe'nin yedek kulübesinin toplam değeri dudak uçuklattı.

Dick Advocaat'ın Bursaspor maçında oynatmadığı Van Persie, Emenike, Salih Uçan, İsmail Köybaşı, Fabiano, Stoch ve Şener Özbayraklı'nın transfermarkt verilerine göre mevcut piyasa değerlerinin toplamı tam 130 milyon lira.

Sarı lacivertlilerin sergilediği oyun ve Dick Advocaat'ın oyuncu tercihleri çok tartışılırken kulübenin bu denli yüksek bütçeli olması dikkat çekti.

OYUNCULARIN PİYASA DEĞERİ İÇİN TIKLAYIN

BECK: "GOMEZ'İ KAYBETMEK ACI VERİCİ"

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Andreas Beck, Kicker'a verdiği röportajda Mario Gomez'in ayrılışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Andreas Beck, Kicker'a verdiği röportajda eski takım arkadaşı Mario Gomez'le ilgili, "Şampiyonluğun en önemli isimlerinden biriydi. Onun ayrılması acı verici. İstanbul'da birlikte güzel zamanlar geçirdik." dedi.

"TÜRKİYE'DE FUTBOL ÇOK ÇILGIN"

YÖNETİMDEN SELÇUK İNAN'A DESTEK

Galatasaray Sportif A.Ş yöneticisi Levent Nazifoğlu, Kayseri'de 91. dakikada sıcağı sıcağına Selçuk İnan ile görüştü. 6 yıllık Galatasaray kariyerinde ilk kez 45 dakika bitiminde kenara alınan Selçuk İnan'ın morali de keyfi de bozuktu. Son derece üzgündü.

Ve Levent Nazifoğlu, 1-1'lik Kayserispor maçı bitiminde soluğu Selçuk İnan'ın, yanında aldı. Dönüş yolculuğunda Nazifoğlu, Riekerink tarafından kenara alınan Selçuk ile özel olarak görüştü.
Galatasaraylı yönetici, Selçuk İnan'a, " Sakın moralini bozma. Riekerink, bu hamleyi taktik icabı yaptı. De Jong'un da durumunu görmek istemiştir. Önümüzdeki maçlarda da senle De Jong'u deneyecektir. kimseden geride değilsin. Bunu bil. Sen bu takımın kaptanısın. Galatasaray'a büyük başarılar yaşattın ve daha da yaşatacaksın. Yazılıp çizilen hiçbir şeye takılma." dedi.

SELÇUK İNAN'IN YANITI İÇİN TIKLAYIN

KUYT: "SNEİJDER İLE KAHVE İÇTİK."


Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Feyenoord'da forma giyen eski futbolcusu Dirk Kuyt, İngiliz basını Telegraph'a yaptığı açıklamada geçen hafta Sneijder ile Manchester United hakkında konuştuklarını söyledi.

Dirk Kuyt, Telegprah'a yaptığı açıklamada Sneijder ile olan diyaloğunu anlattı. Kuyt, "Geçen hafta Sneijder ile bir yerde oturup kahve içiyorduk. Ben Manchester United'ın, Rotterdam'a ikinci takımıyla gelmesini bekliyordum ama Sneijder farklı bir şey söyledi. Wesley bana, "Mourinho hiç UEFA'yı kazanamadı. Kupayı seviyor. Kupanın önemini ne olduğunu iyi biliyor ve bu sezon kupada sessiz, güçlü bir şekilde ilerleyecekler." şeklinde konuştu.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN BENFİCA SÜPRİZİ

Beşiktaş, yarın Benfica ile Şampiyonlar Ligi mücadelesine çıkacak. Siyah beyazlılar, Lizbon deplasmanında rakibin etkili hücum silahlarını durdurmakta zorluk çekecek. Bunun için de teknik direktör Şenol Güneş, bir takım önlemler almayı planlıyor. Bunların başında da kanatları güçlendirmek geliyor.

Tecrübeli teknik adam, Benfica'nın etkili kanat ataklarının durdurmak için Caner Erkin ve Adriano ikilisini sol kanatta birlikte kullanmayı hedefliyor.

ŞENOL GÜNEŞ'İN SOL BEK TERCİHİ

ZORYA - FENERBAHÇE MAÇININ HAKEMİ TAM BİR KART CANAVARI

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Ukrayna'da Zorya Luhansk ile Fenerbahçe arasında oynanacak maçı Rumen hakem Istvan Kovacs yönetecek.

Zorya Luhansk - Fenerbahçe maçını yönetecek olan Rumen hakem Istvan Kovacs daha önce Türk takımlarından sadece Karabükspor'un, 2014 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde Rosenborg ile deplasmanda 1-1 berabere kaldığı maçta düdük çaldı.

Öte yandan Rumen hakem tam bir kart canavarı. Düdük çaldığı son 5 maçta 4 kez kırmızı kartına başvuran Istvan Kovacs, Avrupa kupalarında yönettiği son iki maçta 2 kırmızı, 13 kez de sarı kartına başvurdu.

Futbolarena anasayfasından devam...

Galatasaray Son Dakika Haberleri