comScore

Galatasaray Galatasaray

Uğur Meleke FutbolArena'ya yeni transferler Nani ve Podolski hakkında değerlendirmelerde bulundu

04 Temmuz 2015, Cumartesi 20:09
Uğur Meleke FutbolArena'ya yeni transferler Nani ve Podolski hakkında değerlendirmelerde bulundu

Türkiye'nin önde gelen spor yorumcularından Uğur Meleke FutbolArena'ya değerlendirmelerde bulundu

FutbolArena Özel Haber - Podolski ve Nani için, "Öncelikle uzun yıllar Avrupanın 5 büyük liginde oynamış ve yıllar sonra oradan dışarı çıkmış bir oyuncunun ya kariyerinde düşüş hali olması gerekiyor ya da o 5 büyük ligdeki miadını doldurmuş olması gerekiyor." diyen Meleke Nani'yi Türkiye'ye adaptasyonu konusunda biraz daha avantajlı gördü.  

"NANİ VE PODOLSKİ YUNANİSTAN'A GİTSE NE DÜŞÜNÜRDÜK?"
Gerek Podolski gerek Nani bu düşüşleri yaşadılar diyen ünlü yorumcu, "Bu transferleri şöyle değerlendirmemiz gerekir. Türkiye Ligi olarak; Yunanistan, Hollanda, Belçika seviyesinde olduğumuz için, Nani ve Podolski Yunanistan'a transfer olmuş olsa ne düşünürdük, ne hissederdik?" ifadelerini kullandı.

"NANİ DAHA ALIŞKIN"
 
Sözlerine devam eden Meleke, "Nani 5 büyük ligden düşüşü Podolski'den bir yıl önce yaşadı ve bu duruma daha alışkın. Sporting Lizbon da geçen sezon da 2 haneli gol rakamlarına ulaştı ve Milli takımda da 11 oynadı. Nani'nin bu 5 büyük ligden düşme tramvasını atlattığını ve Türkiye'de bu sorunu yaşamayacağını düşünebiliriz." dedi.

"PODOLSKİ'NİN KALİTESİNDEN ŞÜPHE ETMEK SAÇMA OLUR" 
 
Nani'den sonra Podolski'ye de değinen Meleke, "Poldolski ise ilk kez o ekosistemin dışına çıkıyor. Türkiye macerasında mental olarak buna hazır olup olmadığı, başarısında belirleyici olacaktır. Yoksa Podolski'nin bilinen kalitesiyle Türkiye'de başarılı olup olmayacağından şüphe etmek saçma olur." ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY'IN ŞANSI EURO 2016"
 
Sözlerine devam eden Meleke, "İleri 4'lünün her yerinde oynayabilecek bir oyuncu. Tek ufacık soru işareti Türkiye'ye gelişiyle ilgili kendisini ne hissediyor? EURO 2016'ya hazır olmayı ve burada eski gücüne dönmeyi mi düşünüyor, yoksa burada zaten Maradona olacağını mı düşünüyor? Ben Sneijder'in gelişinde de aynı endişeleri taşıyordum. 2014 Dünya Kupası onu çok motive etti ve müthiş oynadı. Galatasaray'ın Podolski konusunda da şansı Euro 2016 öncesi takıma katılması olacak. Kaptırdığı ilk 11 formasını geri almak isteyecektir." dedi
 
"PODOLSKİ DIŞINDA DA TRANSFER LAZIM?"  
 
Galatasaray'ın bu transfer dışında hücum bölgesine başka transfer ihtiyacı olup olmadığını da sorduğumuz Meleke şunları söyledi. "Bruma ayrılırsa; Sneijder, Emre Çolak, Yasin, Podolski, Burak ve Umut 6 oyuncu olacak. 4'lü hücum hattının en az 8 kişilik bir rotasyonla kurulması gerek, herhalükarda bir iki oyuncu daha alınmalı" dedi. 
 
"NİASSE ÇOK CİDDİ SORU İŞARETİ!"
 
Niasse isminin geçtiğini hatırlattığımız Meleke, Senegal'li oyuncu için "Çok ciddi soru işareti, Rusya'ya transfer olduğunda ondan beklenti büyüktü ve hemen oynattılar 3-4 maç sonra da beklentileri karşılayamadığı için hemen kesildi. Devamında 18'e alınmadığı da oldu. Yani ilk büyük takım deneyinde Niasse başarısız oldu. O yüzden Galatasaray için hedef Niasse olmamalı. Başka isimlerle temasa geçilmeli. Eğer son günler gelir ve başka bir oyuncu bulunamaz ise eksik kalmayalım diye düşük maliyetle belki değerlendirilebilir" dedi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!