comScore

Beşiktaş Beşiktaş

Mustafa Denizli: "Maçın anahtarı sabır"

25 Şubat 2015, Çarşamba 21:49
Mustafa Denizli:

Lig TV'de futbol yorumculuğu yapan Mustafa Denizli, Beşiktaş-Liverpool maçı öncesi taktiksel açıklamalarda bulundu.

FutbolArena Röportaj - Türkiye'nin en önemmli teknik adamlarından Mustafa Denizli Beşiktaş-Liverpool maçı öncesinde Yetkin Etkin ile Ajans Futbol'a konuk oldu.

Maçın anahtarı sabır
Beşiktaş sabırlı olması lazım özellikle taraftarın sabırlı olması lazım. Benim şu an düşüncem pozitif durumda olduğunu söyleyebilirim. Beşiktaş ilk yarıda gol yemediği taktirde atması gerekir demiyorum bakın gol yemediği taktirde avantajlı olduğunu düşünüyorum. Koşullar ve atmosfer çok farklı olacak oyunun başında 15-20 dakika gol yemediği taktirde kazanabilir. Oyunun içinde şartlar istem dışı hareketlere itebilir ve oyun dışında müthiş seyirci çoşkusu panik yapmalarına neden olur. Bu maçın anahtarı ‘'sabır''

Sol bek Opare olmalı

Liverpool 1 gol gol atıp bütün ümitleri bitirmek için herşeyi yapacaktır ve risk alacaktır. Eğer golsüzlük devam ederse son bölümde Bilic yerden istediği sonucu alamazsa havadan zorlayabilir. Atınç veya Mustafa Pektemek gibi isimlerle riskleri alması gerekir. Beşiktaş için alternatifler düşünüldüğünde sol bek mevkisinde mesela İsmail'i nasıl sol bek olmasına rağmen sağ bek mevkisinde oynatılabiliyorsa Opare'yi de sol bek de oynatabilir. Bir de Atiba'yı düşünebilir ama orta sahadan yerinin oynamaması gerekir. Hızını düşünerek Opare, Stirling'i durdurabilir diye düşünüyorum.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!