comScore

Mehmet Atalay boş statları şikeye bağladı

30 Ocak 2015, Cuma 22:38
Mehmet Atalay boş statları şikeye bağladı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, statlara taraftarların gitmeme sebebinin 3 Temmuz'da başlayan şike davası olduğunu dile getirdi.

FutbolArena Özel Haber - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, statlara taraftarlarıngitmeme sebebinin 3 Temmuz'da başlayan şike davası olduğunu dilegetirdi.

Lig Radyo da Ajans Futbol'a konuk olan Atalay, başta Atatürk Olimpiyat Stadı olmak üzere bazı konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Atalay, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın olimpiyatlar düşünülerek inşa edildiğini dile getirdi. Statla ilgili eleştirilere şaşırdığını dile getiren Atalay, bu stadın Şampiyonlar Ligi finaline ve Galatasaray ile Beşiktaş'a ev sahipliği yaptığını dile getirdi.

Atalay sözlerine şöyle devam etti; 

""200 milyon civarında masraf edildi yıkılırsa büyük israf olur. En büyük sorun olan rüzgar konusuna geçmek gerekirse yapıldığı dönemde yaz ve mayıs ayları olduğu için bu çok hesaplanmamış daha sonra rüzgar panelleri yapılmasına rağmen de yeterli olmadı ve dayanmadı."

"Çevresine otel, alışveriş merkezi, doğal park, hastane gibi planlamalar bitirilse bütün bu rüzgar otomatik olarak kesilir. Bütün stadın yıkılıması büyük israf olur. Çünkü 200 milyon civarında bir rakama mal olan bir stadyum ve çevre düzenlemesi ile çok rahat çözülebileceğini düşünüyorum."

"Mevki değiştirilmesi konusunda iyi bir planlama yapılırsa olabilecek bir organizasyon inancındayım. Biz Türkiye olarak bütün turnuvalarda harikalar yarattık. Basketbol, yüzme, kış oyunları, yaz oyunları gibi bütün turnuvalarda en iyisini yaptığımızı gördük. Yeni yapılan stadyumları da düşündüğümüz zaman artık dünya bunun farkına varmalı ve olimpiyat, Avrupa Şampiyonası veya Dünya Kupası düzenlemeliyiz diye düşünüyorum.

Taraftarların statlara gitmemesiyle ilgili yorumunda ise Atalay şu ifadeleri kullandı; 

"Seyircilerin stadyuma gelmemesi tamamen 3 Temmuz'daki şike olayları neticesinde futboldan soğumasından kaynaklanıyor. Bütün stadyumlarda aynı sorun var, demekki sadece olimpiyat stadında sorun yok!".


Haber: Yetkin Etkin


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!