comScore

İBB'yi şampiyon yaptı, G.Saray'ı unutamıyor!

21 Nisan 2014, Pazartesi 18:38

Süper Lig'e çıkmayı garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktörü Cihat Aslan, başarılarının şifrelerini açıkladı.

FutbolArena - İstanbul Büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Cihat Aslan, Süper Lig'e nasıl çıktıklarını ve bu süreçteki başarı öyküsünü Yetkin Etkin'e anlattı.

Belediye 1 sene aradan sonra lige tekrar çıktı. Bu durum avantaj mı dezavantaj mı yaratır?
Aslında bence avantajdır. Düşüp hemen çıkabilirseniz ucuz yırttık diyebilirsiniz. Birkaç yıl ara verirseniz şartlar daha ağırlaşır ve alt ligin ortamına alışırsınız.
 
Belediye'nin başarısında neler etkili oldu?
Kadromuzu doğru şekillendirdik. Gitmesi gerekenler gitti, kalması gerekenler kaldı ve bütün şartları dilediğimiz şekilde yapılandırdık. Bütün doğruları yan yana koyduktan sonra başarı akabinde geldi.
 
Kulübün ismi ne olacak?
Henüz daha şampiyonluk sevincinde olduğumuz için Çağatay başkan ile bir araya gelemedik. İki isim düşünülüyor. İstanbulspor veya Başakşehirspor olacak gibi görünüyor. Ama daha henüz tam olarak bilgim bulunmuyor. Benim tercihim İstanbulspor olmasından yana olacaktır. Çünkü şehrimizin ismi ve köklü bir geçmişi olduğu için daha güzel olabilir. 
 
Stadın son durumu nedir?
Çok güzel bir stat yapıldı. Tesislerimiz ile yan yana yapılarak Türk futbolunun gurur duyacağı bir kompleks olduğunu söyleyebilirim. Çok özen gösterildi, ışıklandırılması yapıldı, seneye her şeyiyle hazır hale getirilecek. Türkiye'nin en modern stadı geliyor.
 
Beşiktaş talepte bulunur mu?
Beşiktaş büyük ihtimalle stadı gördükten sonra kesinlikle oynamak isteyecektir. Karşılıklı görüşmeler sonucunda belki anlaşılabilir. İki takım ile alakalı ben yetkili değilim ve sonraki süreci göreceğiz.

 
Teknik adam olarak ilk şampiyonluğunuz, neler hissediyorsunuz?
Herkesin istediği bir şeyi kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. İşin maddi tarafından çok maneviyat tarafı akla geliyor. Eve girdiğimde bile eşim ve çocuklar tarafından şampiyonluk türküleri ile karşılandım.
 
İstatistikler neler söylüyor?
Son 9 maçı kazandık. Toplamda 34 maçta 23 galibiyet aldık. 73 gol attık ve farklı galibiyetler imza attık. Ligin en fazla gol atan ve seri galibiyet olarak tarihe geçtik. Bu kadar başarılı olan kadroyu seneye ödüllendirmek gerekiyor.
 
Galatasaray günleriniz nasıldı?
Galatasaray farklı bir kimlik ve kültürdür. Başarıya aç olma halini ben bu kulüpte yaşadım. Lig bitiyor şampiyon oluyoruz hemen akabinde Şampiyonlar Ligi, kupa derken çok yoğun geçiyordu. Bizim ekipte harika bir ortamımız vardı. Arada yaş farkları olmasına rağmen hep bir aradaydık. Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Tugay Kerimoğlu, Okan Buruk, Uğur Tütüneker, Hamza Hamzaoğlu, Mert, Arif gibi bütün oyuncular birbirine çok sıkı bağlıydı. Maç dönemlerinde 7-8 oyuncu aynı odada kalıyorduk. Maç öncesinde bütün oyuncular yürüyüşe çıkarken yerli yabancısı kol kola tutuşarak beraber yürürdük. O Galatasaray unutulacak gibi değildi.
 
Golcülerinizden memnun muydunuz?
Takımda iki oyuncu dışında herkes gol attı. Doka ve Mehmet Batdal biraz gol yükünü aldılar ama takım olarak bütünlük gösterdik. İbrahim Yılmaz önümüzdeki süreçte çok iyi yerlerde olacak. Enver Cenk de kendi ürünümüz olarak gurur duyuyoruz. Mehmet Batdal gelecek yıl Süper Lig'e damga vuracak. Herkesi Hakan Şükür gibi olsun istiyoruz ve bence hata yapıyoruz. Çünkü artık Hakan Şükür gibi oyuncu gelmeyecek.

Röportaj: Yetkin Etkin

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!