comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Galatasaray ve Beşiktaş da ardından geliyor…

18 Aralık 2014, Perşembe 17:07

Türk Futbolu'nda son yıllara damgasını vuran yabancı kuralıyla birlikte yerli oyuncuların değeri! Hızla artarken, büyük bir artış da gurbetçi oyuncularda yaşandı.

FutbolArena Özel - Avrupa Kulüplerinin altyapısında yetişen fakat belli bir seviyenin üstüne çıkamayan gurbetçi oyuncular Avrupa'da tutunamayınca soluğu direk olarak, Türkiye'de almaya başladı.
 
Özellikle Trabzonspor'un başını çektiği ‘gurbetçi akını' nda, Galatasaray ve Beşiktaş da gelecek vadeden Türk asıllı isimleri gereğinden fazla bir şekilde kadrolarına kattı.
 
Trabzonspor bu sezon coştu
 
Bu sezon transfer bombaları patlatan Karadeniz ekibi; Sefa Yılmaz, İshak Doğan, Deniz Yılmaz, Mehmet Ekici, Serdar Gürler, Ferhat Yazgan, Serhat Çakmak, Fatih Atik gibi gurbetçi isimleri gerek Anadolu takımlarından gerekse yurtdışından transfer etti.
 
Galatasaray ve Beşiktaş da aynı yolda
 
Gelecek gördüğü gurbetçi isimleri transfer etmekte geri kalmayan dev kulüplerimizden Galatasaray, Tarık Çamdal, Yasin Öztekin, Endoğan Adili, Sinan Gümüş, Sinan Bolat, Kaan Baysal, Koray Günter, Umut Gündoğan ve Furkan Özçal gibi gurbetçi oyuncuları kadrosuna kattı. 
 
Gurbetçi yıldızları radarına alan bir diğer kulüp ise Beşiktaş olurken, siyah beyazlılar Cenk Tosun, Günay Güvencan, Gökhan Töre ve Kerim Frei gibi yurtdışında yetişen isimleri kadrosuna kattı.
 
Son yıllarda büyük kulüplerin yaptığı gurbetçi oyuncu transferlerinden en çok verimi alan kulüp olarak Beşiktaş göze çarpıyor. Kadrosuna Olcay Şahan, Ersan Gülüm, Veli Kavlak, Oğuzhan Özyakup, Kerim Frei ve Cenk Tosun gibi isimleri kazandıran siyah beyazlıların gurbetçi hamlelerinin başarılı olduğu görülüyor.

Haber: Özgür Kızgın
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!