comScore

Galatasaray Galatasaray

Ali Ece'den Lukas Podolski yorumu

04 Temmuz 2015, Cumartesi 20:45
Ali Ece'den Lukas Podolski yorumu

Ali Ece Galatasaray'ın Podolski transferini FutbolArena için yorumladı.

Yazısına "Podolski'de top Hamzaoğlu'nda" diyerek başlayan Ali Ece bu ifadesini şöyle açıkladı. 

"Çünkü özellikle oturmuş kolektif bir hücum planının parçası rolünde gayet klas bir oyuncu olan Lukas Podolski, Inter'de formsuz bir dönem geçirdi. Inter formasıyla Serie A'da full 90 dakikayı en son 15 Şubat'taki Atalanta maçında tamamladı. Yine de Ocak ayındaki Juventus maçı ve ligin sonlarına doğru Inter - Roma maçında "form geçici klas kalıcıdır"ın krampon giymiş hali gibiydi. Juve karşısında sadece 40 dakika forma giymesine rağmen sahanın en fazla anahtar pas veren oyuncusu olmuştu. O anahtar paslardan birinde Icardi belki de kariyerinin en kötü vuruşunu yapmasa Inter direkt sezon sonunda Devler Ligi finalisti olacak Juventus'u Podolski'nin oyuna doğrudan katkısıyla yenecekti. O maçta İtalya kariyerine çok iyi başladı ama gerisini getiremedi. Arsenal'de az süre almasından dolayı biraz paslanmış gözüktü. Sezon sonuna doğru Roma maçında ilk asistini yaptı. Podolski'nin Inter'de takımına son galibiyet getiren golünü Nisan sonunda Udinese deplasmanında attı. 
Galatasaray'da direkt ilk 11'de oynatmak üzere transfer edildi ve böylece 2.5 sezon sonra ilk kez üst üste ilk 11'in bankosu olacak fizik-kondisyonu yakalaması gerekiyor. Yoksa Podolski'nin yetenekleri, klası bizim yerel ligin kalite ortalamasının her türlü üstünde. Geçen sezon Podolski'nin en iyi oynadığı maç Devler Ligi'nde Galatasaray'a karşı oynadığı karşılaşmaydı. Kaderin cilvesi bu kez Sneijder'la takım arkadaşı olacaklar: Sezonun 2. yarısında Yasin Öztekin örneğinde gördüğümüz gibi Sneijder'la verkaç yapan kazanır. Podolski cidden çok iyi bir verkaççıdır, driplinglerin yanı sıra kısa, seri ve sade paslarla birden rakip kaleciyle karşı karşıya kalma özelliği Galatasaray'ın çok ihtiyacı olan bir özellik. 

Form konusunda top Hamza hocada, klası ise tartışılmaz: Almanya Bundesliga'da Podolski'den beri hiçbir oyuncu 18 yaşındayken bir sezonda o kadar gol atmadı. Podolski halen Almanya Milli Takım tarihinin en fazla forma giyen ve en fazla gol atan 3 isminden 1'isi. Podolski mutlaka Euro 2016 Almanya kadrosuna da girmek, milli takım rekorlarını geliştirmek istiyor o yüzden o da acilen form tutup klasını % 100 kapasite ile sergilemesi gerektiğinin farkında. Köln'le 2. lige düştüğünde bile Almanya Milli Takımı'na çağrılan bir oyuncu Podolski."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!