comScore

Galatasaray Galatasaray

Bruma'nın yüzde 25'i Lisbon'da mı?

21 Aralık 2014, Pazar 14:35

Galatasaray'ın 2 sezon önce Sporting Lisbon'dan 10 milyon Euro'ya transfer ettiği Bruma'nın yüzde 25'nin Portekiz kulübünde olduğu iddia edildi.

FutbolArena Özel - Galatasaray'ın 2 sezon önce 10 milyon Euro vererek kadrosuna kattığı Bruma'nın yüzde 25'nin Sportig Lisbon'da olduğu yönündeki bilgisi için sarı-kırmızılı cephe, “sözleşmede yazan neyse o” bilgisini verdi.
 
İddiya göre “Galatasaray, Bruma'nın yüzde 75'ne 10 milyon Euro verdi. Yüzde 25'i Portekiz kulübünde. Galatasaray, Bruma'yı sattığında bonservisinin yüzde 25'ni Sportig Lisbon'a ödeyecek.”
 
O dönem bu transfer görüşmelerini yürüten A Takım İdari menajeri Cenk Ergün, Bruma'nın yüzde 25'nin Sporting Lisbon'da olduğu doğru mu sorusuna “Transferin şartlarını Galatasaray'ın o dönem transfer için KAP'a yaptı. Bunun dışında bir şey yok” diye yanıt verdi.
 
BRUMA'NIN TRANSFER AYRINTISI
 
Bu arada Galatasaray, Bruma'yı aldığında KAP'a şu bildirimi yapmıştı:
 
“Sporting Clube De Portugal-Futebol SAD profesyonel oyuncularından Armindo Tue na Bangna (Bruma) ile 2013-2014 futbol sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne (Sporting Clube De Portugal-Futebol SAD) 10.000.000 EUR bonservis ücreti ödenecektir.” 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!