comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin tur şansını spor adamlarına sorduk

28 Temmuz 2015, Salı 23:28
Fenerbahçe'nin tur şansını spor adamlarına sorduk

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk ile 0-0 berabere kalmasının ardından tur şansını spor medyasına sorduk

FutbolArena Özel - Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Shakhtar Donetsk ile ilk maçta 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe'nin maçtaki performansını ve tur şansını spor medyasına sorduk

Cüneyt Kaşeler (Lig Radyo)

Fenerbahçe çok daha hazır ve takım olan bir rakibe karşı oynadı. Özellikle Hasan Ali planlarda yoktu. İlk yarım saat Fenerbahçe oradan çok açık verdi. İşin entresan tarafı Lucescu Hasan Ali'nin oynayacağını esame listesinde görmesine rağmen hemen karar verip Hasan Ali'nin üzerine gitti ve oradan üretip Caner'in arkasından da adam kaçırmak istediler. İlk yarıda Caner önünde Nani ile Hasan Ali de önünde Diego ile oynadı ve Shakhtar kanatlardan çok geldi, neyse ki atamadılar. Fenerbahçe ilk yarının son 10 dakikasında oyunu dengeler gibi oldu ama esas 2. yarı Diego 10 numaraya Sow sol, Nani sağ kanada geçince oyun dengelendi. Sonrasında Meireles değişikliğiyle de Fenerbahçe momentumu ele geçirdi. Souza müthiş oynadı. Pas araları ve top yönlendirmeleri çok iyiydi. Persie'nin klasını gördük ama hazır olmadığını da gördük. Bildiğimiz Persie o pozisyonda sağla plaseyi uzak direğe vurabilirdi, solla denemesi hazır olmadığının görüntüsüydü ama o pozisyonda öyle güzel deplase olması da kalitesinin göstergesiydi. Nani henüz bir vites düşük. Diego çok iyi niyetli, çok mücadele etti ama dizilişte zorlanıyor gibi geliyor bana. 
 
Bu sözü söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama Fenerbahçe'de hala transfere ihtiyaç var. Van Persie girdikten ve Meireles girdikten sonra hocanın hamlesi kalmadı. Stoch alındı ama hamle o değildi. Bence kadro mühendisliğinde hala bazı eksiklikler var. Bazı yabancılarla yollar ayrılmalı bence. 
 
Öte yandan dikkat ettiniz mi? Shakhtar hiç zor durumda kalmadı. Hiç panik yapmadılar. Hiç top şişirmediler ve sürekli ayağa oynadılar. Bu onların ne kadar uyumlu bir takım olduklarını gösteriyordu. Bence alınabilecek en iyi sonucu aldık. Volkan önemli rol oynadı bu işte... Bir de Gökhan dün sakatlanmış ve basından gizlenmiş bu da önemli bir iş. Fenerbahçe için her günün önemi var, bir hafta sonra daha iyi bir Fenerbahçe olabilir.

Volkan Demir (Sabah gazetesi Fenerbahçe muhabiri)
Fenerbahçe ilk yarıda verdiği pozisyon sayısına rağmen benim beklediğimin üzerinde bir karakter koydu sahaya. Solda görmeye hiç alışık olmadığımız Diego dahi, Pereira'nın çok önem verdiği önde baskıya müthiş katkı sağladı. Tipik bir Lucescu takımına son 60 dakika kontra fırsatı vermemek takım savunması adına önemli bir gelişmeydi. Skor avantajlı olmayabilir ama hala Shakhtar bu turun ne kadar ortağıysa, Fenerbahçe de o kadar ortağı... Orada bulunacak bir gol, Lucescu'nun tüm planlarını alt üst eder.

Deniz Derinsu (Köşe yazarı)

Umut edilen saldırganlıkta bir Fenerbahçe izlemedik. Daha çok rakibin ne yaptığına bakan bir takım vardı sahada. Shaktar zaten bu skora razı olunca kimse kimseyi zorlayamadı. Fenerbahçe'nin yıldızı çok, rövanşta gol bulabilir. Turun anahtarı Fenerbahçe savunmasında. Yine aynı oyunu oynanırsa büyük sıkıntı olur. Takımın geriden oyun kuramaması büyük sıkıntı olarak göze çarptı. 

Çağdaş Sevinç (AMK Gazetesi) 

Gerçekçi olmak gerekirse, Fenerbahçe'nin tur şansı çok az. Shakhtar önemli futbolcularını kaybsetse de bir sistem takımı olduğunu gösterdi. Bir arada oynamanın verdiği avantajı 90 dakikanın genelinde iyi kullandılar. Fenerbahçe için en önemli avantaj, Volkan'ın üst düzey performansı oldu. Rövanşta tecrübeli kaleciye bundan daha fazla iş düşecek. Ancak o temsilcimizin az olan şansını korumasını sağlayabilir.

Rıdvan Nicolas Erdem (Lig Radyo) 

İlk yarı sahada çok panik bir Fenerbahçe vardı. İkinci bölümde taşlar biraz da olsa yerine oturdu. Volkan'ın üst düzey performansı Fenerbahçe'yi maçta tuttu. İleride Fernandao 75 dakika boyunca çok top indirdi, maç sonunda yorgun düşse de iyi oynadığını düşünüyorum. Nani fizik olarak henüz hazır değil. Fenerbahçe sağ bek eksiğini hücum varyasyonlarında net bir şekilde hissetti. Tur imkansız değil, bu kadro, bu takım alışma sürecini tamamlayınca yeniden değerlendirilmeli.

İlker Yılmaz (Hayatım Futbol Dergisi)
Fenerbahçe hazırlık maçlarında kafalarda oluşturduğu soru işaretleriyle Shakhtar karşısına çıktı. Diego'nun saha içerisinde nasıl bir rol alacağı merak ediliyordu. Sadece Diego değil, Nani de sahada statik bir görüntü sergilemedi. Sarı-lacivertliler sahada bol bol yer değiştiren bir formatla ilk yarıda yer alırken ikinci yarıda çizgileri daha belli oyuncu görevleri vardı. İki yarıdaki fark hücumdan öte defansif olarak etki etti. Shakhtar ilk yarıda tehlike yaratırken ikinci yarı bir pozisyon dışında Fenerbahçe'yi zorlayamadı. Sarı-lacivertlilerin hücum opsiyonlarına baktığımızda ise kısır olduğunu söylemek normal ama yeni bir takım için de bu durum oldukça doğaldı. Buna karşın ben daha etkili olmasını beklerdim. Van Persie'nin oyuna girmesiyle daha hareketli bir Fenerbahçe beklesek de bunu göremedik. Nani de son 20 dakika yokları oynadı. Özetle Fenerbahçe 6-7 ay sonra oynayabileceği bir formatla sahaya çıktı ve şu anda bu formasyonla başarılı olmasını beklemek zor. Buna karşın Pereira ikinci yarıda ipuçlarını verdiği gibi inandığı tek doğrusunun olmadığını gördük.
 
Golsüz beraberlik kötü bir sonuç değildir. Fenerbahçe her halükarda Ukrayna'da maçı berabere götürdüğü dakikalarda tura bir adım yakın takım olacak.

Oğuzhan (@oguzhann10 Fenerbahçe taraftarı) 
Fenerbahçe için derslerle dolu ve nerede olduğunu görmek adına kıymetli bir maç oldu. İyi de cevap verildiğini düşünüyorum yeni bir takım ve yeni bir anlayışa sahip olunmasına rağmen.Tur için ise Ukrayna'ya berabere kalma lüksü ile gitmenin çok değerli olduğuna inanıyorum. Şansları halâ eşit görüyorum.

Uğur Karakullukçu (ASpor yorumcusu)

Golü yememek önemliydi. Fenerbahçe'nin karşısına çıkan Shakhtar Donetsk, 2 lig maçına çıkmış, yıllardır bir arada oynayan ve yapacakları görevleri otomatikleştirmiş oyunculardan oluşan bir ekip. Böyle bir takıma karşı 3 net pozisyon verdikten sonra dik durabilmek, oyunda denge kurabilmek kritikti. Bugün kötü bir skor üzerine konuşuyor olabilirdik. Vitor Pereira önde oynamayı isteyen, oyuncularından presle oynamasını isteyen bir hoca. Bu isteklerinin sahaya doğru yansıması için zamana ihtiyacı var. Böyle bir maçta deplasman golü avantajını Shakhtar'a vermemek ve 0-0'lık sonuç avantaj sağlamasa bile iyi skordur. Ukrayna'ya “1 tane atarsam” diye düşünerek çıkabilmek bugün için yeterlidir.
 
Tur için Shakhtar'ın ev sahibi avantajına sahip olduğunu elbette unutmadan, doğru bir planla sahaya çıkacak bir Fenerbahçe'nin şansı var. Hamle üstünlüğü bu kez Lucescu'da ama ortada bir bilet için oynayacak Pereira ve ekibi. Bundan sonrası onların performansına bağlı.

 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!