comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Sadi Tekelioğlu'ndan altyapı vurgusu

23 Aralık 2015, Çarşamba 11:20
Sadi Tekelioğlu'ndan altyapı vurgusu

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu altyapıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, genç oyuncuları kazanmak için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyledi.

Tekelioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de altyapıda bulunan antrenörlerle üst yapıdaki antrenörlerin birbirleriyle ilgili yorumlar yaptığını belirterek, "Bir gün altyapıda çalışmamış antrenörler altyapıyla ilgili yorumda bulunuyor. Bir gün üst yapıda çalışmamış olanlar da yukarısıyla ilgili aynısını yapıyor. İki taraf da birbirini çok acımasız eleştiriyor. Üstteki antrenörler, 'Altta oyuncu yok, olsa oynatırım' diyor, alttaki de 'bizde iyi oyuncu var ama oynatılmıyor' diyor. Biz bunun kıyaslamasını hem profesyonel takımlarda hem altyapıda çalıştığımız için görüyoruz" dedi.

Altyapıdaki potansiyeli gördüğü için bildiğini ifade eden Tekelioğlu, şunları kaydetti:

"Bu çocukların bir iki maç sonra rahatlıkla buradaki oyuncular kadar oynayıp mücadele edebileceklerine, koşabileceklerine, faydalı olacaklarına inanıyorum. Onun için onlara görev vermenin bir risk olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Kaldı ki risk de olsa antrenör o riski almak zorundadır. 'Geleceğini düşünenler asla kahraman olamaz' diye güzel bir söz vardır ama biz kulübün geleceğini düşündüğümüz için kahraman olmaya değil, kahraman yaratmaya çalışıyoruz. Kendi geleceğimizle ilgili bir kaygımız yok. Kulübün ve çocukların geleceği önemli." 

Sadi Tekelioğlu, Gaziantepspor maçında Semih ve Yusuf'u da takıma kattıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

"Bunlar filiz lisans. 6-7 yaşından beri kulübün içinde olan oyuncular. Bunların arkasında daha 1998 ve 1999 grupları gibi çok önemli gruplar var. Bu oyuncuların çok daha önünde olabilecek oyuncular var. Özellikle basına bu konuda çok görev düşüyor. Fazla bir şey istemiyoruz, dikkatleri altyapıya çekelim. Oraya biraz daha dikkatli bakılsın, biraz daha takip edilsin. Milli takımlarda 16 oyuncumuz var. Trabzonspor'dan milli takıma gitmek o kadar kolay değil. Önünde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Bursaspor, Altınordu, Gençlerbirliği gibi çok önemli potansiyeli olan takımlar bulunuyor. Dolayısıyla bizim bütün mücadelemiz bu çocukları Trabzonspor'a kazandırmak. Teker teker, belki 1461 Trabzon'da, belki yöre takımlarında... Kabul etmek lazım ki Süper Lig'in, 1. Lig'in potansiyelini gördükten sonra bizim altyapının potansiyelinin de görülmesinde ve duyulmasında fayda olduğunu düşünüyorum."

Trabzonspor'un altyapı gerçeğinin görülmesinde yerel basına büyük görev düştüğünü belirten Sadi Tekelioğlu, "Trabzonspor'un gerçek sahibi yerel basındır. İstanbul basınının burası için hayırlı rüya görmesi mümkün değil. Onlar bize oyuncu bazında da hoca bazında da 'uçurur, kaçırır, şöyle lazım, böyle lazım' diyorlar. Trabzonspor'u uçururlar ama Trabzonspor zaten uçmuş, uçurumda yani. Trabzonspor'u uçurmaya değil durdurmaya gerek var" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!