comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'un cezası sona eriyor

18 Aralık 2015, Cuma 11:50
Trabzonspor'un cezası sona eriyor

Bordo-mavililer, 2 maçlık cezanın ardından seyircisi önünde oynayacağı Antalyaspor karşılaşmasından 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Spor Toto Süper Lig'de 2 maçlık seyircisiz oynama cezası sona eren Trabzonspor, Antalyaspor karşılaşmasında yeniden taraftarının önüne çıkacak.

 Ligin 10. haftasındaki Gaziantepspor maçı sonrası yaşanan olaylar nedeniyle verilen cezayı Gençlerbirliği ile Eskişehirspor karşısında tamamlayan bordo-mavililer, yarın taraftarına kavuşacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 50 gün sonra taraftar desteğini arkasında bulacak bordo-mavililer, karşılaşmadan 3 puanla ayrılmayı planlıyor.

Geçen hafta ligde Çaykur Rizespor'a 3-0 mağlup olduktan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda Nazilli Belediyespor deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönen bordo-mavililer, Antalyaspor karşısında puan kaybetmek istemiyor.

Bordo-mavili takımda sakatlığı bulunan Sefa Yılmaz'ın dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Mbia, Aytaç Kara, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı, Erkan Zengin ve Cardozo 11'i ile çıkması bekleniyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

- 39'uncu kez karşılaşacak

Trabzonspor ile Antalyaspor Süper Lig'de yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları maçla 39'uncu kez karşılaşacak.

İki takım arasında geride kalan 38 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 23-6 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, 9 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı.

Bu maçlarda Trabzonspor 68, Antalyasporise 33 kez rakip fileleri havalandırdı.

- Taraftara uyarı

Trabzonspor Kulübü, Antalyaspor maçı öncesi stadyuma gelecek taraftarlara yönelik, kulübün ceza almaması için bir uyarı yayımladı.

Kulüp açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur."

Uyarıda, cezaların her tekrarda katlanarak arttığı ve daha da ağır boyutlara ulaştığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!