comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor, lig'e odaklandı

27 Şubat 2015, Cuma 12:00
Trabzonspor, lig'e odaklandı

Trabzonspor, büyük umutlarla başladığı yeni sezonda hedeflerinden birer birer kopuyor. Süper Lig, kupa ve Avrupa'da başarı kovalayan fırtınaya yapılan onca transfer ve hoca değişikliği de çare olmadı.

Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nden elenen bordo-mavililer, ligde de zirvenin bir hayli gerisinde kaldı. Liderin 14 puan gerisinde kaldığı için şampiyonluk iddiası bulunmayan Karadeniz kaplanları, gelecek sezon Avrupa'da olmak için lige daha fazla asılmak zorunda.

Bu sezon aldığı 22 futbolcu ve transfere harcadığı 100 bin Euro'nun üzerinde tutarla transfer rekoru kıran Trabzonspor, sezona da büyük umutlarla başlamıştı. Süper Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda da başarı hedefleyen bordo-mavililerde işler planlandığı gibi gitmedi. Fırtına, Türkiye ligindeki istikrarsız sonuçlar nedeniyle şampiyonluk yarışına erken havlu attı. 21 haftada 34 puan toplayan bordo-mavililer, liderin 14 puan gerisinde kaldı ve Bursaspor'un ardından averajla 6'ncı sırada kaldı. Trabzonspor, Türkiye Kupası'na da son 16 tur müsabakasında Medicana Sivasspor'a evinde 3-2 yenilerek veda etti. Avrupa'da ise eleme turu ve grup maçlarında başarılı sonuçlar alan bordo-mavililer, ikinci turda eşleştiği İtalya'nın Napoli takımına 0-4 ve 1-0 skorlarla mağlup olarak Avrupa defterini de kapattı.
HEP EKSİKLER BANAHE OLDU

Sezon başında Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic'i göreve getiren Trabzonspor yönetimi, ünlü hoca göreve başlamadan önce çok sayıda transfer yaptı. Cezayir Milli Takımı'ndaki görevinden dolayı Trabzon'a rötarlı gelen Halilhodzic, sezon öncesi yurt dışı kampındaki ilk günlerinde mevcut oyuncuların bazılarının "



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!