comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Ersun Yanal: 'İstifa ettiğim yönündeki haberleri gülerek izliyorum'

25 Şubat 2015, Çarşamba 19:38
Ersun Yanal: 'İstifa ettiğim yönündeki haberleri gülerek izliyorum'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avrupa Ligi'ndeki Napoli maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, görevinden istifa ettiği yönündeki iddiaya cevap verdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, istifa ettiği ve yönetimin bunu kabul etmediği yönünde çıkar haberlerle ilgili olarak, "Medyanın görevi manüplasyon yapmak değil, kamuoyunu yönlendirmektir. Bizler de maalesef elimiz kolumuz bağlı, hiçbir şey yapmadan sadece gülerek izlemekteyiz" dedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın akşam deplasmanda Napoli ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal ve oyuncu Özer Hurmacı maçın oynanacağı San Paolo Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi.
Napoli'nin güçlü bir takım olduğunu belirten Ersun Yanal, şunları söyledi:
"Kendi liginde şampiyonlar ligi mücadelesi veren, zirveye oynayan formda bir Napoli takımıyla karşılaşacağız. İlk maçta farklı bir skorla kazandılar. Bu maçta çok erken yediğimiz bir golle bu skoru rakibe vermiş olduk. Bu, gücümüzün olmadığı, gücümüzü gösteremediğimiz bir karşılaşmaydı. 11 oyuncumuzdan eksik olarak çıktık. Bu maçta da bize sadece iki oyuncumuz katıldı. Sezon başından bu yana süregelen süreçte özellikle bazı oyuncularımızdan faydalanamadık. Afrika Kupası ve sakatlıklar kadro yapımızda problem oluşturdu. Yarınki maç bizim için önemli bir prestij maçı olacak. Yarınki mücadelemiz de prestijimizi yeniden geri almak için olacak. Bizim mücadele gücümüz asla ilk maçtaki güç değildi. Yarınki maçta da mücadelemizin üst seviyede olacağını düşünüyorum."

"YENİLGİYİ HAZMETMEYECEK ÇOK OYUNCUMUZ VAR"

Yanal, takımın genel psikolojisiyle ilgili bir soru üzerine de şu ifadeleri kullandı:

"Sonuç ne olursa olsun turu geçmekten çok müsabakanın kazanılmasını oyuncular hissetmeli. Hiçbir oyuncu maçı kaybetmek için sahaya çıkmaz. Bizim takımımızda da yenilmeyi hazmetmeyecek çok sayıda iyi oyuncu var. Ülke puanı için çok önemli tabi maç. Bunun için de oynayacağız. Ama ilk maçta ortaya koyduğumuz oyunu tekrarlamak niyetinde değiliz. Hiçbir maç kaybedilmek için oynanmayacaktır."

İSTİFA ETTİĞİ HABERLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ersun Yanal, istifa ettiği ve yönetimin bunu kabul etmediği yönünde çıkan haberlerle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şu ifadeleri kullandı:
"Medya hayatımızda önem taşıyan önemli pozisyona sahip. Medyanın bugün yüklendiği yükümlülük bilgilendirme ve bunu doğru biçimde yapmaktır. Maalesef benim bile haberim olmadı. Başkanın hiç haberi olmadı. Saçma bir haber gündeme gelmiştir. Medyanın görevi manüplasyon yapmak değil, kamuoyunu yönlendirmek değil, bilgilendirmektir. Maalesef özellikle spor medyasının bir kısmı bu türlü asparagas haberlerle, kamuoyunu yönlendirme ve biçimlendirme yoluna gitmektedir. Bizler de maalesef elimiz kolumuz bağlı, hiçbir şey yapmadan sadece gülerek izlemekteyiz."

ÖZER HURMACI: "BİZE YAKIŞIR FUTBOL OYNAMAK İSTİYORUZ"

Trabzonsporlu Özer Hurmacı ise, "Oynadığımız ilk maçta maalesef ilk 25 dakikaya iyi başlayamadık. Kendi yaptığımız hatalar nedeniyle erken gelen gollerle kötü skor elde ettik. Bu kadar gruplarda iyi oynamışken, iyi bir başarı elde ederek iki yıl üst üste gruptan çıkmışken, geçen yıl Juventus'la karşılaşıp elendik. Bu yıl da Napoli karşısında kötü sonuç elde ettik. Bu maçta bu sonucu telafi edip bize yakışır biçimde futbol oynamak istiyoruz.

SON ANTRENMAN YAĞMUR ALTINDA YAPILDI

Trabzonspor, maçın oynanacağı San Paolo Stadyumu'nda son antrenmanını da gerçekleştirdi. Yoğun yağmur altında yapılan ve ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda oyuncular düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından taktik çalışma gerçekleştirdi. Antrenmanı Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da saha içindeki yedek kulübesinden izledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!