comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'da hayal kırıklığı! 110 milyon euro...

24 Şubat 2015, Salı 08:58
Trabzonspor'da hayal kırıklığı! 110 milyon euro...

Trabzonspor yeni sezonda kadrosuna 22 futbolcu katsa da 3 kulvarda birden havlu atması hayâl kırıklığı yarattı.

Milyonlarca Euro'luk yatırıma rağmen kupaya veda eden, Avrupa'da işini mucizeye bırakan ve ligde de lider G.Saray'ın 14 puan gerisine düşen Trabzonspor, camianın büyük tepkisini çekti
 
Sezon başından bu yana 22 futbolcu almasına rağmen henüz şubat ayında 3 kulvarda birden havlu atan Trabzonspor'da yönetim, futbolcular ve teknik kadro hedef noktası haline getirdi. Yaz aylarında Cardozo, Waris, Constant, Medjani, Yatabare, Mehmet Ekici gibi yıldız oyuncuların yanı sıra gelecek vaat eden gençlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda transfer yapan bordo-mavililer ara transferde de Erken Zengin, Aytaç Kara, Uğur Demirok ve Hakan Arıkan'la sözleşme imzaladı.
 
MAÇ BAŞLARI HARİÇ
 
Karadeniz ekibinin yaptığı bu operasyonun kulübe maliyeti ise, futbolculara ödenen bonservis ücretleri, gönderilenlerin sözleşme fesih paraları, menajerlik ücretleri ve oyunculara sözleşme bitiş tarihlerine kadar verilecek garanti paralarla birlikte 103 milyon Euro'ya ulaştı. Maç başı ücretlerinin de ekstra maliyeti göz önünde bulundurulursa bu miktarın 110 milyon Euro'ya çıktığı öğrenildi.
 
Bu kadar harcamaya rağmen Karadeniz ekibinin ligde lider G.Saray'ın 14 puan gerisinde olması, Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas'a 3-2 mağlup olarak elenmesi ve son olarak da Avrupa Ligi 2. turu ilk maçında evinde Napoli'ye 4-0 yenilerek tur umudunu mucizelere bırakması, camiada fazlaca eleştiriliyor.
 
Fırtına, ‘Eskiler'e karşı kazanamadı
 
Trabzonspor, bünyesinde daha önce futbol oynamış ve teknik direktörlük yapmış isimlerin çalıştırdığı takımlar karşısında bu sezon 7 maçta 6 beraberlik (Şenol Güneş-Bursa (0-0 (Hazırlık), 3-3) Şota Arveladze-Kasımpaşa (1-1, 1-1), Mustafa Akçay-Akhisar (1-1, 0-0 (Kupa)), 1 mağlubiyet (Tolunay Kafkas-Karabük (0-3) aldı. Bordo-mavililer, söz konusu rakiplerine karşı ligde 5 maçta tam 11 puan kaybetti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!