comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Ersun Yanal: 'Elimde 14 futbolcu var'

17 Şubat 2015, Salı 13:50
Ersun Yanal: 'Elimde 14 futbolcu var'

Napoli'yi konuk edecek Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, sakat, cezalı ve UEFA listesinde adı bulunmayan futbolcular nedeniyle sahaya sürebileceği 14 oyuncularının bulunduğunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında 19 Şubat Perşembe günü sahasında Napoli'yi konuk edecek Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, sakat, cezalı ve UEFA listesinde adı bulunmayan futbolcular nedeniyle sahaya sürebileceği 14 oyuncularının bulunduğunu söyledi.

Teknik direktör Yanal, basın mensuplarıyla Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı sohbet toplantısında, takımın Napoli maçı öncesi durumuyla ilgili bilgi verdi.

Yanal, transfer döneminden sonra UEFA listesine 3 futbolcu eklediklerini vurgulayarak, "Yaklaşık 80 gündür buradayım ve 20'nin üzerinde maç oynadık. Sakatlıklar ve Afrika Kupası bizi çok etkiledi. Bazı antrenmanlarda 10 kişi çalıştık. Ara transfer döneminden sonra ise UEFA listesine Erkan Zengin, Hakan Arıkan ve Özer Hurmacı'yı dahil edebildik. Şu anda Napoli maçında sahaya sürebileceğimiz 14 oyuncu var. Eğer Bosingwa da tam hazır olursa bu sayı 15 olacak" diye konuştu.

Sakatlıklar ve UEFA kriterleri nedeniyle bu sayının üzerine çıkamadıklarını, bunu da mazeret olarak söylemediğini belirten Yanal, "Çıkıp kazanmak adına gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz" ifadesini kullandı.

-"Kaleci Fatih, ayrılmak istedi"

Yanal, sezonun ilk yarısında Onur'un sakatlanmasından sonra kaleyi devralan ancak performansı nedeniyle sık sık eleştirilen kaleci Fatih Öztürk konusuna da değindi. 

Fatih Öztürk'ün 3-3 biten Bursasspor maçından sonra ayrılmak istediğini aktaran Yanal, "Göreve geldiğim andan itibaren Fatih'e 'seninle çalışacağım' dedim. Ancak Fatih ayrılmak istediğini söyleyince Hakan Arıkan'ı transfer ettik" dedi.

Devre arasında transfer edilen Aytaç Kara'nın performansına ilişkin de Yanal, "Aytaç'ı aldığımızda çapraz bağ sakatlığından yeni çıkmıştı. Birisi 90 dakika olmak üzere sadece 3 maç oynamıştı. Ancak bizde oynamaya başladı. İyi de oynuyor. Ben kendisinin takıma çok büyük katkılar vereceğine inanıyorum. Özellikle de gelecek sezon Aytaç kendi kimliğini sahaya yansıtacaktır" diye konuştu.

Trabzonspor'da teknik heyet ve futbolcuların, önümüzdeki günlerde yapımı devam eden Akyazı Stadı'na gitmeyi planladıkları belirtildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!