comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı'nı seçiyor

14 Şubat 2015, Cumartesi 14:30
Trabzonspor, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı'nı seçiyor

Genel kurulda Ali Sürmen ve Nadir Saral, başkanlık için yarışıyor.

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Toplantısı başladı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulda, Nadir Saral ve Ali Sürmen olmak üzere iki aday Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı için yarışıyor.

Kulüp asbaşkanı Ali Kemal Başaran, genel sayman Engin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyesi Köksal Sadıklar'ın katıldığı genel kurulda ilk olarak Divan Başkanlığı'na Mahmut Kemal Kumkumoğlu getirildi.

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak, görevde bulundukları dönemde yaptıkları çalışmalara ilişkin üyelere bilgiler verdi.

Özbak, Trabzonspor'da 18 yılda 34 teknik direktör görevlendirilmesinin yapıldığını belirterek, "Altyapı hariç Türkiye sathından 114 yerli oyuncu, 79 yabancı oyuncu transferi yapıldı" dedi.

Trabzonspor'un 18 yıl önce borcunun olmadığını ve bu nedenle bu dönemin değerlendirmesini yaptığını söyleyen Özbak, " 30 Kasım 2014 tarihi itibarıyla  denetleme kurulu başkanının divan başkanlık kuruluna sunduğu raporda borç miktarı 290 milyon. Şu anki miktarı bilemiyorum ama sanıyorum biraz üzerindedir" diye konuştu.

Kulübün 48 yıllık tarihinde 200 ay çeşitli kademelerde görev yaptığını kaydeden Özbak, görevi huzur içerisinde, aday olan iki arkadaşından birine devretmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

- Başkan adaylarının konuşması

Daha sonra başkan adayları Ali Sürmen ve Nadir Saral, üyelere yönelik birer konuşma yaptılar.

İlk olarak üyelere seslenen Ali Sürmen, bir hukukçu olarak Trabzonspor'a katkı sağlayabileceğini düşündüğünü, camiada bu konuda konuştukları kişilerden aday olması yönünde kendisinden istekte bulunulduğunu belirtti.

Göreve seçilmeleri halinde yönetim kurulunun da davet edileceği çözüm toplantılarının yapılacağını ifade eden Sürmen, şunları söyledi:

"Divan Başkanlık makamının saygınlığını koruyacağız. Her kişi, kurum ve siyasi görüşe eşit mesafede olacağız. Trabzonspor'un menfaatlerini önde tutan söz ve davranışların içerisinde olacağız. Kişileri, grupları veya yönetimin görüşleri Trabzonspor'un menfaatlerine aykırıysa, ben ve arkadaşlarımın görüşü daima Trabzonspor camiasının menfaatlerinden ve beklentilerinden yana olacaktır. Bunun için kendim ve arkadaşlarım adına size söz veriyorum."

Nadir Saral da divan başkanı seçilebilmek için üyelere vaatlerde bulunmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tüzüğün çizdiği sınırlar içerisinde bir ağabeylik yapmaya çalışacağım. İdari, hukuki ve mali yönden iç denetim yapmayacağım. Mali ve hukuki denetlemeyi yapan organlar vardır. Ben divan başkanı olarak bana tüzüğün verdiği yetkiler dışına çıkarsam iki başlılık olur. İki başlılığının olduğu yerde kaos olur, yıkım olur. 6 yıl Özbak döneminde birlikte çalıştığımızda bu konuda hassas olduk. Yönetimle, başkanla diyaloglarımızı, tavsiyelerimizi, eleştirilerimizi asla sokağa dökmedik. Seçilirsek yine aynı şekilde dökmeyeceğim."

Başkan adaylarının konuşmasının ardından oy verme işlemine geçildi. 4 sandıkta bin 47 üyenin oy verme hakkı bulunuyor.

Başkan adayları Sürmen ve Saral, birlikte oy kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!