comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonsporlu taraftarlardan birlik çağrısı

12 Şubat 2015, Perşembe 13:20
Trabzonsporlu taraftarlardan birlik çağrısı

Trabzonspor Taraftar Birliği, bordo mavili takıma yapılan haksızlıkların camianın barışık olmamasından kaynaklandığını belirterek, birlik çağrısı yaptı.

Trabzonspor taraftar dernekleri temsilcilerinin katılımı ile Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Taraftar Birliği Başkanı Adem Söğüt, mevcut Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kurullarının göreve geldiği günden beri Trabzonspor'a zarar verdiğinin aşikâr olduğunu savundu. Söğüt, şöyle konuştu:

"Takımımız lehine bir iltimas değil sadece adalet isteyen başkan ve yöneticilerimize verilen fahiş cezaların Türk futbol tarihinde ne örneği vardır, ne de tutarlılığı. Tek suçu adaletsizliğe karşı isyan etmek ve hakkını aramak olan bir camiayı elinde ki tüm argümanlarla saldıran sözde Türk futbolunu yöneten kirli düzene isyan etmek dışında Trabzonspor'a ve onu yönetenlere sahip çıkmak gereklidir."
Trabzonspor'a yapılan bu haksızlıkların bordo-mavili camianın barışık olmamasından kaynaklandığını belirten Söğüt, "Şike sürecinde kafasına kuma gömenlerin, hakem odaları basıldığında sessiz kalanların, söz konusu Trabzonspor olduğunda cesaret timsali kesilmelerinin ardında Trabzonspor camiasının barışık olmamasının önemli etkisi vardır. Gün, kırgınlıkları rafa kaldırma, sevmeseniz dahi Trabzonspor yönetim makamını destek, zamanıdır. Böylelikle Trabzonspor'a zarar vermek için fırsat kollayanlar, kendilerine çeki düzen verebileceklerdir, aksi halde bu pervasız tavırları uzun yıllar böyle devam edecektir. Tüm camiaya sesleniyoruz, Trabzonspor'umuza düşman bu yapıya karşı birlik olmalıyız." ifadelerini kullandı.

SİVASSPOR BAŞKANINA CEVAP VERDİ

Türkiye Kupası maçında M. Sivasspor kalecisi Ertuğrul'un yaralanmasına neden olan para cisim atılmasını doğru bulmadıklarını da kaydeden Söğüt, Sivasspor Kulübü Başknı mecnun Odyakmaz'ın, ‘Trabzonspor taraftarının Sivas'a gelmemesi için TFF'ye başvuracağız' şeklindeki açıklamalarıyla ilgili soruya ise şöyle cevap verdi:
 
"Trabzonspor taraftarının Sivas'a gitmesi veya gitmemesi Mecnun başkanın haddine değildir. Biz Trabzonspor taraftarının gidebileceği yer yere gidiyoruz. Sadece deplasman yasağı olduğundan dolayı İstanbul'a 3 büyük takımın maçlarına gitmiyoruz. Trabzonspor taraftarı gitmesi gereken heryere gider. Yeter ki resmi bir yasak söz konusu olmasın."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!