comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Ali Sürmen: 'İcraat ve söylemlerimiz kurumun saygınlığına uygun olacak'

10 Şubat 2015, Salı 13:00
Ali Sürmen: 'İcraat ve söylemlerimiz kurumun saygınlığına uygun olacak'

Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu Başkan adayı Ali Sürmen, seçildikleri taktirde icraatları ve söylemlerinin kurumun saygınlığına ve tarafsızlığına uygun olacağını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu seçimleri 14 Şubat cumartesi günü yapılacak. Ali Sürmen ve Nadir Saral'ın aday olduğu seçimler öncesi 2 isminde çalışmaları sürüyor. Adaylardan Ali Sürmen, listesindeki yönetim kurulu üyeleri ile bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kurulun iradi, hukuki ve mali yönden iç denetim yapıp, tavsiyelerde bulunması ve sosyal olgu olarak da ağabeylik göreve yapma gibi sorumluluklarının bulunduğunu kaydetti. Mevcut Başkan Ali Özbak'ın geçtiğimiz yıl yapılan genel kurulda son kez aday olduğunu açıklamasıyla adaylık sürecinin başladığını ifade eden Sürmen, "Son 3 yılda yaşanan; usule aykırı tüzük tadilatı ile yönetimin süresinin 2.5 yıla çıkartılmasında Divan Başkanlık Kurulu'nun etkin rol oynaması, Trabzonspor eski başkanları hakkında mevcut yönetimin olumsuz şikâyet ve sözlerine rağmen Kurul'un Trabzonspor kamuoyunu tatmin eden açıklamalarda bulunmaması, tüzüğe aykırı üye kaydı yapılmasında Divan Başkanlık Kurulu'nun resmi yazı ile yönetime uygun görüş bildirmesi ile Trabzonspor'un mali ve idari durumundaki hızlı kötüleşmeye rağmen Kurul'dan beklenen uyarıcı ve çözüm üretici beyanlarda bulunulmaması gibi gelişmeler, Divan Başkanlık Kurulu'nun kendisinden beklenen sorumlulukta davranmadığını göstermiştir." dedi.

Sürmen, seçildikleri taktirde yapacaklarıyla ilgili ise şunları sıraladı:
"Trabzonspor'un henüz onaylanmamış tüzüğünün yeniden yazılması için Tüzük Komisyonu oluşturup, hazırlanacak yeni tüzük yönetime sunulacaktır. Trabzonspor yönetiminin de davet edileceği camianın sorunlarının ve çözüm önerilerin tartışılacağı toplantıları sürekli düzenlemek. Trabzonspor'umuzun mali ve idari aksaklıkları belirlendikten sonra yeni ve kalıcı çözümler üretilerek, yönetim kurulu ve kamuoyu ile paylaşılacak. Kulübü hizmet etmiş veya etmekte olan kişi ve kurumlara karşı kimden saldırı gelirse gelsin hatılı tarafın hataları camia ile paylaşılacaktır. Kişilerin, şu ya da bu grubun veya yönetimin görüşü Trabzonspor menfaatlerine aykırı ise ben ve arkadaşlarımın görüşü Trabzonspor menfaatlerinin yanında olacaktır. İcraatlarımız ve söylemlerimiz kurumun saygınlığına ve tarafsızlığına uygun olacaktır."

ÖZBAK GENEL KURULUN YETKİSİNİ TEK BAŞINA KULLANMIŞTIR

Tüzüğe aykırı üye kaydı yapılmasında Divan Başkanlık Kurulu'nun resmi yazı ile yönetime uygun görüş bildirdiğini ifade eden Sürmen, Divan Başkanı Ali Özbak'ın tüzüğe aykırı olarak genel kurulun yetkisini tek başına kullandığını savundu. Yönetim kurulu ile ilgili uyumlu veya uyumsuz çalışmanın tarafların iradesine bağlı olduğunu kaydeden Sürmen, "Seçilmiş bir yönetim vardır ve seçilecek olan Divan Başkanlık Kurul vardır. Onlar kendi görevini biz kendi görevimizi yapacağız. Bizim görevimiz ağabeylik, uyarmak, yol göstermektir." dedi.

Mevcut Divan Kurulu üyesi ve rakibi Nadir Saral'ı kendisiyle ilgili demeçlerine de şaşırdığını anlatan Sürmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçilirse yönetimle kavga edecek, o etmezse yönetim onla kavga edecek' diyor. Benim adıma niye konuşuyor onu bilmiyorum. Ama yönetim adına konuşuyor. O da yönetim ile Nadir Saral arasında ki bir ilişki. Onu niye dediğini ben bilemem. Bunu açıklaması gereken detaylı olarak sayın Nadir Saral'dır veya yönetimdir. Ama eğer Trabzonspor'un menfaatlerini hukuka aykırı uygulamaları, tüzükte divan başkanlık kuruluna verilmiş olan iç denetim görevini yapmada engel ile karşılaşırsak veya yapılanlar düzeltileceği yolunda bir imaj edinemezsek veya Trabzonspor'un değerlerine karşı bir saldırı bizim dönemimizde de olur ise elbette bunun mücadelesini veririz. Biz Trabzonspor kamuoyunun beklentilerine uygun davranmaya ve tarafsız olmaya dikkat edeceğiz. Ama bunun adını kim ne koyar onu bilmem."

"HACIOSMANOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM"

Adaylık sürecinde Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştüğünü açıklayan Sürmen, "Çok kibar karşıladı. Bizim ona söylediğimiz tek cümle var; adayız. Onun da bu konuyla ilgili söylediği tek cümle var; biz herkese eşit mesafedeyiz." dedi.

Ali Sürmen'in yönetim kurulunda şu isimler bulunuyor: selahattin Ağıskalı, Ömer Gürsoy, İlyas Akçay, Ali Çakıroğlu, Mehmet Ongan, Hadi Eyüboğlu, Yusuf Ziya Çöklü ve Faruk Poyraz.



ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!