comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'un stadı bir ilk olacak!

03 Şubat 2015, Salı 10:16
Trabzonspor'un stadı bir ilk olacak!

Trabzon'da inşa edilen Akyazı Stadı, çatı sistemiyle, Türkiye'nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacak.

TOKİ'nin Türk Telekom Arena Stadyumu ile 2013 Akdeniz Oyunları'nın gerçekleştiği Mersin Arena Stadyumu'nu inşa ettiğini hatırlatan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 40 bin seyirci kapasiteli Trabzon Akyazı Stadyumu'nun çatı sistemi ile Türkiye'de bir ilk olacağına dikkat çekti. Turan, Trabzon Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu çatısının, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip 'akıllı çatı' bilinen 'Smart Roof' sisteminde inşa edileceğini açıkladı.
 
Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak stadyumun çatısının 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacağını belirten Turan ''Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın oluşturduğu hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğer. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak'' dedi.

AVRUPA'NIN EN MODERNİ
 
Avrupa'nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi projesinde, stadyumun yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binası, kamp eğitim merkezi, 2 doğal 5 sentetik çim saha, 4 tenis kortu, 2 basketbol 1 voleybol sahası bulunuyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!