comScore

Trabzonspor Trabzonspor

F.Bahçe'ye izin verildi, Trabzon'a verilmedi!

24 Ekim 2014, Cuma 16:59

Yazarlarımızdan Taner Karaman, Lig Radyo'ya konuştu.

2014-2015 sezonu için bir analiz şirketi ile anlaşan Trabzonspor'un önüne TFF'nin taş koyduğu ortaya çıktı.

Rus analiz firmasının maçlardan görüntü almasına izin vermeyen TFF ve Lig TV'nin bu olay sonrası benzer bir sistem için Fenerbahçe'ye iki sezondur ses çıkartmadığı anlaşıldı.
 
Vahid Halilhodzic ile baştan aşağı yenilenen Trabzonspor'un bir başka yeniliğine Türkiye Futbol Federasyonu'nun engel olduğu ortaya çıktı. Boşnak hocanın talebi sonrası Rus bir analiz firmasıyla görüşen bordo mavili ekip, oyuncuların maç içi performansları için bu firma ile anlaşsa da hem TFF hem de Lig TV maçlardan görüntü alınmasına engel olunca anlaşma Süper Lig'de uygulanamadı.
 
HALİLHODZİC HAYRAN KALDI

Rostov maçında deneme yapılması için Trabzon'a davet edilen firma ilk raporunu bu karşılaşmada yaptı. Trabzonsporlu futbolcuların koşu mesafeleri başta olmak üzere tüm fitness sonuçlarını Halilhodzic'e sunan firmanın raporlarına Boşnak hoca hayran kaldı. Sistemin alınmasını istemesi sonrasındaysa anlaşma yapan taraflar hem Süper Lig hem de Avrupa için anlaşma imzaladı. Avrupa maçlarında sistemi kullanan Trabzonspor'un önüne ise Süper Lig'de iki engel çıktı. Maç içerisinden firmaya görüntü aldırmayan TFF ve Lig TV şirketin ligde çalışamayacağını Trabzonspor'a bildirdi. Bu kararla beraber aynı zamanda hem Konyaspor hem de Başakşehirspor'un da anlaşmaları iptal oldu.
 
“FENERBAHÇE'DE KULLANMASIN”

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararı sonrası şaşkına dönen Trabzonspor yönetimi sonrasında yaptığı araştırmada benzer bir sistemi Fenerbahçe'nin kullandığını öğrenince federasyonu faks yağmuruna tuttu. Fenerbahçe, iki sezon önce yaptığı anlaşma ile tüm iç saha maçlarını bir şirkete görüntületirken, oyuncuların tüm raporları teknik heyete geldiği, bu görüntülerin alınmasına da kimsenin ses çıkartmadığı ortaya çıktı.Federasyonu, çifte standart uygulamakla suçlayan Trabzon yönetimi, ortada emsal var diyerek, ya onlar da kullanmasın ya da bize izin verin şeklinde TFF'ye talebini iletti. Avrupa maçları için UEFA'dan alınan izin, henüz TFF tarafından alınamadı. Üstelik her takımda bir analist bir de kondisyon uzmanı çalıştırma zorunluluğu olmasına rağmen.
Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan TFF Genel Sekreteri "izni vermeyen biz değil, Lig TV" dedi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!