comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor'a Kharkiv piyangosu!

29 Ağustos 2014, Cuma 15:17

Trabzonspor ilk torbadan Metalist Kharkiv'i çekti. Ukrayna temsilcisi son iki sezondur çok zor günler yaşıyor. Barbaros Yıldızlı son bilgileri aktardı. 

FutbolArena - UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor'un rakiplerinden Metalist Kharkiv, Ukrayna'da iç savaş döneminden beri çok zor günler geçiriyor. Geçtiğimiz sezon siyasi olayların başlamasıyla birlikte başkan da ortalıktan kaybolunca takımla ilgilenen kimse kalmadı. Bu duruma daha fazla dayanamayan 9 yıllık teknik direktörleri Markevich de istifa etmek zorunda kaldı. Markevich aynı zamanda Metalist Kharkiv'in Avrupa kupalarındaki en başarılı döneminde takımın başında olan isimdi. Geçtiğimiz sezon Ukrayna Ligi'ni 57 puanla 3. sırada bitiren Metalist Kharkiv'de yaşanan finansal krizden dolayı Azevedo, Cristaldo, Marlos, Souza ve Gomez gibi önemli futbolcular ayrıldı. Bu sezon başında da devam eden mali sıkıntılardan dolayı futbolcuların bir süredir maaş alamadıkları dedikoduları devam ediyor. 

DEPLASMAN KİEV OLABİLİR
Play-off turunda Ruch Chorzow ile eşleşen Metalist Kharkiv, Ukrayna'daki rövanş maçını 70.000 kişilik NSK Olimpijs'kyj stadında oynadı. Grupta da iç saha maçlarını çok büyük olaslıkla yine Kiev'de oynayacak. 
9 YILLIK DÖNEM BİTTİ
Metalist Kharkiv'in eski gücünü kaybetmesi bir tarafa, geçen sezon en önemli kaybı 9 yıllık başarılı dönemde büyük pay sahibi olan teknik direktör Markevich'in geçen sezonun ortalarında dayanamayıp istifa etmesi oldu. Yeni bir hocayla anlaşmayan Kharkiv'i şu an çalıştıran isim olan Rakhayev, alt liglerde Arsenal Kharkiv'den başka takım çalıştırmadı. Teknik direktörlük geçmişi olmayan 41 yaşındaki Ukraynalı, son olarak Metalist Kharkiv'de yardımcı antrenör olarak görev yapıyordu. 

Haber: Barbaros Yıldızlı

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!