comScore

Trabzonspor Trabzonspor

İtalya'da Trabzon yankıları

28 Şubat 2014, Cuma 12:33

Juventus'un UEFA Avrupa Ligi ikinci turda Trabzonspor'u elemesi, İtalyan basınında geniş yer aldı.

Juventus'un UEFA Avrupa Ligi ikinci turda Trabzonspor'u elemesi, İtalyan basınında geniş yer aldı.

Juventus kulübüne yakınlığıyla bilinen Tuttosport gazetesi, manşetinde "Juventuslu Arturo Vidal ile Daniel Osvaldo'nun Türkleri bombaladığı" ifadelerine yer verirken, iç sayfadaki haberde de “Güzel ve acımasız Juve aceleyle bitirdi” başlığını kullanıldı.

İlk maçı da 2-0 kazanan Juventus'un, deplasmanda da çok zorlanmadığına dikkati çeken gazetede, Vidal ile 18. dakikada öne geçen siyah-beyazlı takımın, Osvaldo ile "ikilediği" ve "Trabzonspor'un işini yarım saatte bitirdiği" ifadelerine yer verildi.

Juventus'un, Trabzonsporlu taraftarların hayallerinin gerçekleşmesine izin vermediği belirtilen haberde, erken gelen goller nedeniyle evsahibi takımın 61. dakika şovunu yapamadığı kaydedildi.

Yüz otuz kadar Juventuslu taraftarın, stada girişte sıkı güvenlik aramasından geçtiği, bu nedenle maçın ilk kısmını kaçırdıkları iddia edilen haberde, Juventus'un konuyla ilgili UEFA'ya başvuracağı belirtildi.

“İşte Juve, işte Mor Menekşeler” başlığını atan La Gazzetta dello Sport da rakiplerini eleyen iki İtalyan takımı Juventus ve "Mor Menekşeler" lakaplı Fiorentina'nın birbirleriyle eşleşmelerini manşetine taşıdı.

Juventus'un, Türkiye'de ezici bir üstünlük kurduğu ifade edilen haberde, İtalyan temsilcisinin ilk maçı da aynı skorla kazandığını ancak bu sefer, lehine bir hakem kararı olmadan maçtan galip ayrıldığını ve kaleci Onur'un 10 olabilecek bir farkı önlediğini ifade etti.

Haberde, Juventus'un galip geldiği maçın ardından gözlerin İtalyan derbisine çevrildiği de ifade edildi. İtalyan takımlarının daha önce Avrupa kupalarında 15 kez rakip olduğu hatırlatılan haberde, en son 2003'teki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Milan ile Juventus'un eşleştiği anımsatıldı.

Corriere dello Sport ise “Vidal ve Osvaldo ile Juventus acımasız” başlığı attığı haberinde, Juventus'un maçın ilk 30 dakikalık bölümünde bulduğu gollerin mücadeleyi kazanması için yeterli olduğu ve siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Antonio Conte'nin, üçüncü turdaki rakibi Fiorentina ve teknik direktör Vincenzo Montella'yı beklemeye başladığı kaydedildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!