comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Fırtına esecek mi? Yoksa dinecek mi?

27 Şubat 2014, Perşembe 16:36

Trabzonspor bugün 2. turda rövanş maçında Juventus karşısında tur için mücadele edecek ve bu maça gelene kadar sadece İtalya da mağlup olmanın gücünü kullanmaya çalışacak. 

FutbolArena Analiz - Trabzonspor bugün 2. turda rövanş maçında Juventus karşısında tur için mücadele edecek ve bu maça gelene kadar sadece İtalya da mağlup olmanın gücünü kullanmaya çalışacak. Toplamda 14 maçlık seri yakalamışken Juventus yenilgisi olmasına rağmen şu zamana kadar gruplarda en başarılı dönemi yaşadı. 

Kura Talihsizliği

Grup birinciliği çok önemli adlandırılır ama Trabzon için en talihsiz olanı grubunu lider tamamlamışken Juventus gibi bir dev ile eşleşmek oldu. Düşünün ki bir sonraki turda Esbjerg (Danimarka) - Fiorentina (İtalya) ile eşleşebiliyorsa zaten çok birşey söylemeye gerek olmadığını düşünüyorum. Çünkü bu iki takımın güç olarak daha düşük kıvamda olduğunu fark ediyorsunuz.
 
Juventus çok formda

Lig de sadece 1 yenilgi, 3 beraberlik, 21 galibiyet ile 66 puan toplayarak zirvede 9 puanlık fark attı. Avrupa cephesinde de Galatasaray yenilgisi daha çok doğa şartlarına bağlansada bence Kopenhag beraberliği ve iç sahada Galatasaray'ı yenememesinden kaynaklandı.
 
İlk maç ikiyi ayrılıyor

Trabzonspor ilk maçta rakibinden çok fazla çekindi ve sadece savunma yaparak ilk yarıyı tamamladı. Skor olarak da geriye düşmesi yüzünden daha çok saldırarak sıkıştırma yapsa da yeterli olmadı. Verilmeyen gol o kadar önemli ki ikili elemelerde altın değerini taşıyor. 2-1 ile 2-0 arasında dünya kadar fark vardır. Sonuç olarak Lazio maçının ilk yarısı gibi bir başlangıç yapabilirse şansı yüksek olur. Hatırlarsanız mücadele aksiyonu çok yüksek olduğundan 3-3 bitmişti.
 
Pogba-Tevez'e dikkat

Pogba ülkemizde düzenlenen turnuvada göze batarak Juventus ile anlaştığı anda tüm dikkatleri üzerine çekmişti. İnce ama fit yapısı, koşu mesafeleri, hücum yeteneği avrupa standartlarında ve yeni bir Patrick Viera, Seydou Keita gibi ışıldıyor. Tevez takımın patlayıcı gücü çok yüksek bombalarından bir tanesi çünkü ani şutları, hızı, agrasif yapısı ve asist yaratıcılığı ile ağır Trabzon defansının başını döndürebilir dikkat etmek gerekiyor.
 
Malouda ve Bosingwa'nın tecrübesi

Sakatlıktan çıkan Malouda ve Bosingwa enternasyonel anlamda diğer takım arkadaşlarına oranla liderlik etmeye çalışacaklar. Böyle maçlarda sakin kalabilmek ve gerektiği zamanda fren yapılması gerekirse büyük iş düşecektir.
 
Sonuç olarak Trabzon için artık kaybedilecek çok fazla birşey yok çünkü ligde geride kalınmış, kupadan elenmiş ve son olarak başarılı olunan kulvarda giderse kaleler tam anlamıyla yıkılmış olacak. Bu yüzden oyuncuların kendini göstereceği vitrini iyi kullanması gerekir. 
 
Olcan, Emre, Henrique gibi oyuncular adına büyük bir test olacak. Ya sınavı geçecekler yada  sınıfta kalacaklar.

Analiz: Yetkin Etkin

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!