comScore

Trabzonspor Trabzonspor

2-0'a rağmen maçın hakkı beraberlikti

20 Şubat 2014, Perşembe 22:02

Futbola girmeden önce bir avuç aptalın bir UEFA karşılaşmasında kendi kulüplerinin ayağına nasıl “kurşun sıktıkları” konusuna değinmek istiyorum.

Senin sürekli UEFA'nın kapısını aşındıran ve haklılığını duyurmak için çaba 
harcayan bir kulübün var, ama sen tutup bir UEFA maçında meşaleli 61. dakika şovu yapıp sıfır tolerans uygulanan bir konuda kendini tatmin ediyorsun. Yahu Fenerbahçe'nin seyircisiz karşılaşmada sahaya dışarından meşale attığı için yeniden seyircisiz maç cezası aldığını ne çabuk unuttunuz? Bu yapılan göz göre, göre kulübüne zarar vermektir. Bunu yapanlar benim için sadece aptaldır. Şimdi beklesinler bakalım verilecek cezayı. 

Karşılaşma öncesinde çoğunluk umutsuzdu. Juventus Şampiyonlar Ligi'nde her ne kadar sahasında Galatasaray ve Real Madrid'i yenememiş olsa da ligde evindeki tüm maçları kazanan, İtalya Serie A'nın uzak ara lideri formda bir takımdı. Trabzonspor'un ise ligdeki durumu hepimizin malumuydu. Juventus ilk yarıda oyunda baskılı görünse de bu baskı rakibi sindirecek boyutta değildi. Atılan gol ise tamamen tesadüf eseri oluşan pozisyonla oldu. Oluşan diğer 2-3 pozisyonda da Onur zaten iş başında idi. 
 
Trabzonspor ikinci yarıda da sinmedi ve gayet akıllı şekilde oynayarak çok seri karşı ataklarla rakibinin üzerine gitti. Hele çizginin gerisinden çevrildi kararı verilen pozisyonda çizgi kamerasına göre sanki top çizginin tamamını terk etmemişti. O pozisyona gerçekten yazık oldu. Juventus bu yarıda doğru dürüst pozisyon bile bulamazken temsilcimiz kesinlikle beraberliği hak eden bir oyun ortaya koydu. Uzatmanın dördüncü dakikasında Pogba ile gelen gol kesinlikle maçın hakkı olmayan skoru ilan ediyordu.
Analiz: Hüseyin Özkök

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!