comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor başkanı bombaladı!

17 Şubat 2014, Pazartesi 23:59

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve beraberindeki yöneticiler CNN Türk'teki Tarafsız Bölge adlı programa konuk oldu.

Şike süreci ve davanın sonuçlanmasıyla birlikte demeç savaşı da devam ediyor. Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Hukukçu Atilla Dilaver ve Av. Hakan Orhan CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına konuk oldu.
 
Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarını eş zamanlı olarak aktarıyoruz. Trabzonspor başkanının ifadelerinden satır başları şu şekilde:
 
"KAMUOYU İNANMIYOR"
 
"Profesyonel bir çalışma ortaya koydular ama Türk kamuoyu bunlara aldanmıyor. Gerçekler ortada. Yıllardan beri anlatıyoruz. İşlenene suçları nasıl örtbas ederiz derdine düşen insanların, bu şekilde örtülmeyeceğini biz de anlattıktan sonra anlayacaklar. Bu kendi içimizde halledebileceğimiz bir konu dış unsurların müdahalesiyle değil. Temiz bir futbol istiyorsak bunu halledebilmeliyiz."
 
"Şampiyonluğu elinden çalınan bir takımız. Bizim yöneticilerimiz de zaman zaman kendi çıkarları için hareket etmiştir. Bizim yönetimimizde aksi bir duruş olamaz. Biz Trabzon sevdalılarına nasıl hizmet edebiliriz onun peşindeyiz."
 
"3 Temmuz süreci başlamadan 2 ay önce bir televizyon programında yaşananların hepsini maç maç anlattım. Bana suç duyurusunda bulunuldu. Bunu için de hakemler de, futbolcular da vardı. Dava soruşturma aşamasındayken savcı bana bunları nereden bildiğimi sordu. İddiaların aynısıydı. Maçlarda yaşananları çıplak gözle görebiliyorsunuz."
 
"DAVALAR KARIŞTIRILMASIN"
 
"17 Aralık'la eşdeğer tutuyorlar. Paşalar'ın yargılanmasından tutun da biz de mağdur olduk diyor. Siz yapmış olduğunuz çirkinleri kapatmak için bir şey ararsanız bulursunuz. Yaşananlar var, onların tespitleri var."
 
"Bir manipüle yapmışsınız. Başarıları saha dışında yakalama çabasına gidip orada başarı yakalamışsınız. Asliye'de yargılansalardı hiç bir şey diyemeyeceklerdi. Yeniden yargılanma için bu delilleri yok sayıyoruz, bize illegal bir örgüt yaptı bunları diyorlar."
 
"Bize bunu paralel devlet yaptı diyorlar. Diyelim ki öyle oldu. Siz kaç kere hattınızı değiştirdiniz. 6 ay içinde 30'a yakın sim kartı kullanır mısınız? Adil yargılanma istiyoruz diyorlar ama bu deliler illegal elde edildi deniyor. Bu takiplerin hepsi hakim kararıyla alındı."
 
"Sizi illegal de dinleseler de o konuşmaları yapan siz değil misiniz? Bana komplo kurdular, o ses bana ait diye bir iddianız varsa o zaman haklılar. Kimse Balyoz ve Ergenekon davalarıyla bunu karşılaştırmasın. Burada insanların hayallerini çalmış somut delillerin olduğu bir davayla Balyoz'u, Ergenekon'u karıştıramazsınız. 17 Aralık çıkmasaydı ne diyeceklerdi. Her önünüze çıkan argümanı kullanamazsınız. Namuslu paydaşlar bırakılsın bir kenara o zaman, bir sene ben ondan sonra sen şampiyon olursun diye futbolu bir kenara bırakalım."
 
"YILDIRIM DEMAGOJİ YAPIYOR"
 
"Şike yoktur diye kimse bir şey diyemez. Belki bun TFF örtbas etmeye çalışıyor. Ama UEFA ve FIFA'ya bağlı bir kurum. TFF bile kendi içinde hala çelişkili. Şike konusunda kimsenin teredütü yok. Örtbas etmek istiyorsanız 17 Aralık'ı da kullanırsınız, bir dahaki ayın 17'sinde başla bir şey çıkar onu da kullanabilirsiniz."
 
"Çok güzel yönetiyorlar tebrik etmek lazım. Pası kim verdiyse güzel veriyorlar. Önümüzdeki nesillere örnek olmak istiyorsak, her şeyden önce futbolu örnek alıyor gençler. Si bu ahlaksız yönetimi ortadan kaldırısanız temiz ve ahlaklı gençlerin yetişmesinin de önüne geçiyorsunuz."
 
"Paralel yapı var diyorlar. Bütün hepsini yok sayalı diyorlar. O başkan TFF'de de paralel yapı var diyorlar. O zaman TFF'nin verdiği kararlar konusunda adil yargılanalım niye demiyor? Af değil, yargılanma istiyoruz sözünün altında demagoji yatıyor."
 
"Manisaspor başkanına niye para verdiniz diye sordunuz? Arkadaşımdı verdim dedi. Bir arkadaşınıza borç verirseniz, keni hesabınızdan ya da elden vermez misiniz? Bu parayı neden elden veya kendi hesabından değil de, kulübün çalışanının hesabından gönderiyor. Şike yapmak istiyorsan bu yöntemleri kullanırsın."
 
Av. Atilla Dilaver: "İddianamede yer alan ve soruşturmada yer almayan bir çok olay var. Niçin UEFA hukuk kurulları bunlara atıfta bulunuyor. Fenerbahçeliler UEFA ile olan ilişkilerini, UEFA'ya ne savunma yaptıklarını ve onlardan gelen cevabı açıklamıyor. Hiç bir gerekçeli kararları açıklamıyorlar. TFF hiçbir şekilde bunu açıklamıyor ve şikenin gerekçeli kararlarını hiçbir şekilde açıklamıyorlar. Mahkeme 2 maçın manipüle edildiğini gerekçeli kararında açıkladı. Manisa - Trabzon ve Bursaspor - İBB maçında "tarlalar" geçen ibareden hüküm verildi."
 
"UEFA'YA MÜRACAATIMIZI YAPTIK"
 
"Siz bir futbol ailesisiniz. 18 takım var oluşuyor lig ve TFF sizi idare ediyor. Bizim muhatabımız onlar. Bizim Fenerbahçe'ye şampiyonluğumuzu çaldığını, geri verin deme gibi bir lüksümüz yok. Bu olayı kapatmanın Türk futboluna faydası yok. TFF başkanı ve yönetimine "2011'de şike yok diyen namussuzun dik alasıdır" diye söyledim yüzüme bakan yok. Bana şike yok diyorsan ben bu çayı içmiyorum, kalkıyorum diyorum TFF başkanına." 
 
"Kendileri de biliyor şikenin olduğunu. Federasyon kendisi de diyor şaibe var diyor. Gereğini yap diyoruz. Kaldırmazsa ne olacak, UEFA'ya müracaatımızı yaptık. Futbol federasyonu sizin aldığınız kararları tanımıyor dedik. FIFA'ya da aynı şekilde müracaat ettik. Kamuoyu kimse bize karışmaz diye düşünüyor. Bize ceza verecekler."
 
"ALİ ŞEN DE ELİMİZDEN ŞAMPİYONLUĞU ÇALDI"
 
"Bu pisliği örtmeye çalışanlar bunun bedelini ödeyecekler. TFF başkanı bu konu kapandı dedi. UEFA'dan bir şey gelmez dediler. TFF başkanı ne zaman bir şey gelmez diyorsa bilin ki o gelecektir. Onlar size aşk mektubu yazmayacaklar. Şunları yap diyecekler. Türkiye'yi bu kadar rezil duruma düşürmenin kimsenin hakkı yok."
 
"Nereye yamanırız da kurtuluruz telaşı içindeler. Trabzonspor'un elinden 3 şampiyonluk daha alındı. 96 yılında Ali Şen elimizden şampiyonluğu çaldı. O dönemin başbakanı Mesut Yılmaz, Ali Şen'in etkisi altına girip Trabzon'u terör şehri ilan ettiler. Trabzonspor'un elinden manipüle ederek şampiyonluklarını aldılar. 2003-04, 2004-05'te de aynı şey oldu."
 
"Bizden yana kimsenin taraf olmasını istemiyoruz biz. İktidar oy kaygısında olabilir. Kimse mi hakkı yenmeden taraf olmaz. Fenerbahçe'nin başkanı ceza evinden başkanı çıktı, Ana muhalefet başkanı onu ziyaret ediyor. Milliyetçiliği temsil eden MHP'nin Genel başkanı da onun lehine açıklama yapıyor. Başbakanımızın da, muhalefetin de böyle."
 
Dilaver:"Mahkeme kaç maçta şike var dedi? 19 var diyorlar, 4 diyorlar... İddianamede 17 maç yer aldı. Bunların 13'ü F.Bahçe ile ilgili 3 tanesi Giresunspor'la ilgili. 2 maçta Trabzonspor suçlandı. 12 maçta mahkeme şike olduğunu sabit gördü. Mahkeme 5 maç için yasa öncesi olduğu için ceza görmezken, 7 maç için ceza verildi."
 
"Fenerbahçe A.Gücü müsabakasında, kimse yok karşıda bu nasıl şike giriyor. Mahkeme şikeye değil, şikeye teşebbüse ceza verdi. Futbolculara şike teklifi yapıldı, futbolcu reddettiği için buna teşebbüs hükmü verildi. Biz bunu ne ahkala, ne hukuka ne de spora uygun bulmuyoruz. Gezegendeki bütün varlıklar şikeyi kabul etti. Bir tek TFF kabul etmedi."
 
"Kamuoyunda farklı bir algı yaratıldı. Trabzon sevdalılarının sesi çıkmıyor denmesin diye, o yürüyüş düzenlendi. Bu yürüyüş bu şehirde siyasi mitingler dahil en kalabalığı idi. Bu adaletsizliğin arkasında duranlara bir uyarıydı. Bu ülkenin her köşesinde Trabzonsporlu var. İstanbul'da bir yürüyüş yapıyor, orada 5-6 bin kişiyi 400 bin kişi diye lanse ediyorlar. Sadece Trabzonsporlular'ı değil, namuslu paydaşları da yanımıza alarak temiz Türk futbolu adına, adil yönetim adına eylem yapacağız. Hak gasp eden insanlardan bir beklentimiz yok. Biz burada yürüdüğümüzde hiçbir olay olmadı. İnsanlar endişeye kapılıyor, kapılmasınlar.
 
"Şenol Güneş'le konuştuk. Çalışma taraftarı değil. Emeği çalınan bir hocamız. Talebimiz oldu. Takımın başında efsane bir hocamız Hami Mandıralı var. Herkese bir şans verilmeli. İsteğimiz Mandıralı'nın görevi sürdürmesi yönünde. Kimse anasından doğma teknik direktör olmuyor."
 
"Batmış bir gemiyi su yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz. Sorunlar yığılmış olduğu için bir anda hallolmuyor. Ekonomik bir kriz var. Bizim bir çocukluk hayalimizdi başkanlık Allah da bunu nasip etti. Bizim bir istikbal beklentimiz yok. Yapının düzene girmesi lazım. ben bir önceki kongrede adaydım. Kongre bana bu hakkı tanımıştı. Bu hakkı kullanıyorum ve bir daha kullanmayacağımı söyledim. Yerel mahkeme süre uzatılmasının iptaline karar verdi. Biz bir itirazda bulunduk ama Yargıtay kararı elimize ulaşmadı."
 
"Taraftarlar sabırlı olmalı. Ben bu işi beceremeyeceğimi anladığım anda bu kurumun bir sevdalısı olarak benden daha iyi yapacaklara orayı bırakacak bir insanım."
 
Av. Hakan Orhan: "Trabzonspor bu ülke sporuna devrim niteliğinde katkılarda bulundu. Yine bu şike suçundan en çok yara alan Trabzonspor. UEFA yakın zamanda önce kişilere ceza vererek onları ait oldukları yere gönderecek. Sonra da UEFA da TFF'ye gerekeni yapın uyarısı yapacak."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!