comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Hacıosmanoğlu: 'Yunus Yıldırım'ı aradım'

15 Şubat 2014, Cumartesi 13:31

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu,Yunus Yıldırım'ın kendi maçlarında da hata yaptığını ve sonrasında telefon açtığını ancak Yıldırım'ın o hatalarının böyle yankı bulmadığını söyledi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Radyospor'daki Kuzeyin Sesi programına katıldı, çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte başkanın, hoca arayışından forvet transferine, hakem hatalarından şike sürecine kadar değerlendirmeleri...

“Fenerbahçe Başkanı'nın TV'deki konuşmalarının bazı bölümlerini takip ettim. Yeni bir şey çıktı, gerçeklerden farklı bir algı oluşturma durumu... İnsanlar varolanı yok saymak için çabalıyorlar, topluma kendi yalanlarını gerçek gibi kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ancak ne yaparsanız yapın gerçeklerin üzerini kapatamazsınız. Bazılarının söylediği gibi, bizim gerçekten de kelime dağarcığımız kısıtlı... Adalet diyoruz, namus diyoruz... Bu Türk futbolunu kirleten şebekelerden arınmak, kurtulmak gerekir diyoruz. Aksi halde normalleşme olmaz. Kimse boşuna rüya görmesin. Bazıları hep masal anlattı,anlatmaya da devam ediyor. Biz ise gerçeklerden bahsediyoruz, o da insanların zoruna gidiyor. Pazartesi günü aynı programda konuk olacağız, hukukçularımızla birlikte bir kez daha gerçekleri anlatacağız. Türk halkını, futbol kamuoyunu da masal dinlemeye değil, gerçeklerle yüzleşmeye bekliyoruz...”

‘Yunus Yıldırım'ıaradım'

“Federasyon, Fenerbahçe maçında hata yaptı diye Yunus Yıldırım'ın hakemliğini bitirmek üzere. Yani bu hakem sanki ilk kez hata yapıyor. Beşiktaş maçımızda oyunun dengesini bozacak bariz kırmızı kartı vermedi. Aradım kendisini, nasıl görmedin ya da yardımcılarının hatası mı, diye sordum. ‘Hata benim.İzledikten sonra anladım' dedi. O da bariz hataydı ama ses çıkmadı. Kime hizmet eder federasyon? Bu nasıl düzen? Biz bu düzeni bozmak için mücadele ediyoruz...”

‘Kendimi düşünsemalırdım'

“Transfer yapmadığımız için çok eleştirildim. Tribünler bağırıyor, yazılıp çiziliyor. Şunu çok net söyleyeyim ki, kendimi düşünsem transfer yapar, görüştüğümüz forvetlerden birini alır gelirdim. Ancak ihtiyacımızın aciliyeti de bilindiği için rakamlar öyle yerlere çıktıki, o sözleşmelerin altına imza atmak istemedim. Çünkü biz bugün mevcut tabloyu görüyoruz, isyan ediyoruz. Öyle sözleşmeler yapılmış ki anlatamam. Onedenle de Trabzonspor ekonomisini düşündük, geri adım attık...”

‘Bu kez çaldırmayacağım'

“Teknik direktörkonusu da şimdi golcü transferi işine benzedi. Alakamız olan olmayan sayısız isim yazıldı zamanında. Sonra da biz beceriksiz ilan edildik o kadarfutbolcuyla görüşüp birini almayı beceremedik diye düşünüldü. Aslında yok öyle bir şey. Hoca konusu da bizim için net... Şenol hocayla (Güneş)görüştüm. Çalışma fikrine pek sıcak değil şu an için. Bizim için yakın çevresine övgü dolu sözler söylediğini biliyorum. Ben de kendisine, “3 kezşampiyonluğun çalındı. Sen futbolu iyi yönettin ama yönetimlerin senin ve takımının hakkını koruyamadı. Gel bu kez beraber başaralım” dedim.Düşünecek, olmazsa böyle de devam edebiliriz. Takımın başında hoca yok diye bir tedirginliğim söz konusu değil. Takımın efsane ismi Hami Mandıralı orada. Kendisine güveniyorum. Kimse anasının karnından antrenör doğmuyor. Bakarsın Karabük maçında istediğimiz futbol ortaya konur, sonra kritik birkaç maçımız daha var...Onlarda da işler istediğimiz gibi giderse devam ederiz...”

Transferde Kartal modeli

“Transferdeki ihtiyaçlarımız malum. Bunların çözümü için bu kez farklı bir yolizleyebiliriz. Yani Beşiktaş'ın yaptığı gibi... Sezon bitmeden ihtiyaç duyduğumuz, görüştüğümüz, anlaştığımız oyuncuları açıklayabiliriz. Transfer dönemi bitmiş olabilir ama Trabzonspor'da çalışma etabı bitmemiştir...”

‘Yalanları ortaya çıktı'

“Bir defa şununet şekilde ortaya koyalım; Mustafa hocayı (Akçay) biz göndermedik. Kendisi bıraktı. Devre arasından önce de böyle bir kararı vardı, ikna ettik ozaman. Ancak Akhisar maçından sonra bize bıraktığı haberini gönderdi. Saygı duyduk. Kendisi namuslu, temiz bir insan. Biz devamlılık için onunla olmakisterdik, olmadı. Devre arasından önce yine bazı İrlandalılar, yönetim olarak bazı teknik adamlarla görüştüğümüzü, anlaştığımızı, hocanın da bundandolayı bıraktığını söyledi. Yalanları şimdi ortaya çıktı. Böyle bir hazırlığımız, görüşmemiz, anlaşmamız olsa şu an takımımızın yeni hocasınıaçıklamış olmaz mıydık!”

‘Hazmedemeyenler var'

“Tribün tepkilerine söyleyecek hiçbir şeyim yok. İyi niyetli, samimi insanların eleştirilerine her zaman açığız. Ancak bizlerinyaptığı işleri anlamayan, dinlemeyen, ön yargıyla reddedenlere ne söylesek boş. Onların söyledikleriyle ilgilenecek enerjimiz de zamanımız da yok.Hazmedemeyenler bu kulüpten nemalanan ve şimdi o nemaları kesilenler ya da yakınları. Bu attığımız adımlardan geri dönmeye hiç niyetimiz yok.”


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!