comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Akçay, istifanın ardından konuştu

10 Şubat 2014, Pazartesi 15:34

Süper Lig'de Trabzonspor, Akhisar Belediyespor yenilgisi sonrası teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın sözleşmesini feshetti ve kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı.

Trabzonspor, Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 4-2'lik mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Mustafa Akçay'ın sözleşmesi feshedildi. Kulübün internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Teknik Direktörümüz Mustafa Reşit Akçay ile karşılıklı olarak anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Mustafa Reşit Akçay'a bu zamana kadar yaptıkları için teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

AKÇAY İLE AVRUPA'DA REKOR KIRILDI

Trabzonspor Teknik Direktör Mustafa Akçay yönetiminde UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı sonuçlar elde etmesine rağmen, ligde oynanan futbol ve elde edilen sonuçlar çok tepki çekti. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde iki ön eleme ve play-off turunu geçerek tarihinde ilk kez gruplara kalan ve buradan da lider çıkarak ikinci tura yükselme başarısı gösteren Trabzonspor, Akçay yönetiminde Avrupa'da en uzun süre maç kaybetmeyen Türk takımı olma rekorunu da kırdı.

LİGDE ÇOK FARKLI BİR TRABZONSPOR

Bu sezon Akçay ile birlikte UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 12 maçta mağlubiyet yüzü görmeyerek 9 galibiyet ve 3 beraberlik alan bordo -mavililer, söz konusu maçlarda attığı 26 gole karşılık kalesinde sadece 9 gol gördü. Ligde ise 20. hafta itibariyle lider Fenerbahçe'nin 15 puan gerisinde kalan Trabzonspor, oynadığı 20 maçta 8 galibiyet 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Bordo-mavililer bu maçlarda attığı 28 gole karşılık kalesinde ise 26 gol gördü. ligde ise 20 maçta 8 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 5 beraberlik aldı. Bordo - mavililer ayrıca Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda da Balıkesirspor'a 3-1 mağlup olarak kupaya erken havlu attı.

AKÇAY'IN İSTEDİĞİ FORVET TRANSFERİ GERÇEKLEŞMEDİ

Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun göreve geldikten sonra teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollarını ayırıp sürpriz bir şekilde takımın başına getirdiği Teknik Direktörü Mustafa Akçay'ın, bordo-mavili takımdaki 8 aylık dönemi iniş ve çıkışlarla dolu geçti. 1461 Trabzon'un başındayken takıma oynattığı oyun ile gönüllerde taht kuran ancak Trabzonspor'da aynı oyun anlayışını oyuncularına kabul ettiremeyen Akçay'ın sezon başından itibaren istediği forvet transferi bir türlü gerçekleşmedi.

DEFANSİF OYUN ANLAYIŞINI KABUL ETTİREMEDİ

Malouda ve Bosingwa transferlerinden sonra takımın hedefini yükseltmesinin ardından gençlere de fazla forma şansı veremeyen Akçay, bu nedenle özellikle basın tarafından çok eleştirildi. Avrupa'da oynattığı defansif oyun anlayışı ile başarıdan başarıya koşan ancak ligde yaşadığı taraftar ve medya baskısı nedeniyle defansif oyun anlayışından kopan Akçay, ligin ilk yarısının son maçında Antalyaspor karşısında alınan 2-1'lik mağlubiyetin ardından istifa etmiş ancak yönetimin de baskısıyla görevine devam etmişti.

HENRİQUE ISRARI SONU HIZLANDIRDI

Devre arasındaki Antalya kampında ısrarla bir forvet oyuncusu isteyen ve bu talebini her fırsatta yönetime aktaran Akçay, beklenen transfer gerçekleşmeyince, "Elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız" açıklamasını yaptı. Ardından Beşiktaş ve Çaykur Rizespor maçında alınan beraberlikler ve oynanan futbol çok eleştirilince Akçay, sürpriz bir şekilde Aksihar Belediyespor maçında Emre Güral'ı kulübeye çekerek çift forvetli sistemi denedi. Ancak gününde olmayan Henrique ve Janko'nun kaçırdığı goller, Akçay'ın sonunu getirdi. Mustafa Akçay, taraftarlar ve yönetim tarafından özellikle Henrique'deki ısrarı nedeniyle de yoğun şekilde eleştirildi.

AKÇAY HİÇ BİR KOŞUL ÖNE SÜRMEDEN FESHİ KABUL ETTİ

Aksihar Belediyespor karşısında alınan 4-2'lik mağlubiyetin ardından bugün öğle saatlerinde tesislere giden Teknik Direktör Mustafa Akçay, sabah yapılan antrenmana çıkmadı. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile yaklaşık 1.5 saat görüşen Akçay, hiçbir koşul öne sürmeden sözleşmesinin feshedilmesini kabul etti. Başkan Hacıosmanoğlu'nun da Akçay'a gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.

AKÇAY: "ALLAH TÜM TRABZONSPORLULARIN VE İNSANLARIMIZIN YARDIMCISI OLSUN"

Bordo-mavili takımla sözleşmesi feshedilen Akçay, kulüp sitesinden ise bir veda açıklaması yaptı. Akçay, şu ifadeleri kullandı:
Trabzonspor kulübü teknik direktörlüğü görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Görev süresi içinde bana destek veren ve güvenen herkese teşekkür ederim. Özellikle ulusal ve yerel basından koşulsuz güven duyan tüm medya mensuplarına ayrıca teşekkür ediyorum. Futbolcu arkadaşlarıma, kaptan Onur, Olcan ve Mustafa'nın şahsında teşekkür ediyorum. Onların karakterleri geleceğin daha iyi olmasına katkı yapacaktır. Buna yürekten inanıyorum. İş arkadaşlarıma, kulüp çalışanlarına ve teknik kadrodaki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sadakat ve tutku ile yararlı olmaya çalıştığım bu görevimden oluşan gereklilikler nedeniyle üzülerek ayrılıyorum. Bundan sonra Sayın Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza ve camiamıza sonsuz başarılar diliyorum. Allah tüm Trabzonsporluların ve insanlarımızın yardımcısı olsun."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!