comScore

Trabzonspor Trabzonspor

Trabzonspor koltuğu bırakmak istemiyor

27 Kasım 2013, Çarşamba 12:37

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda 10 puanla lider durumda bulunan Trabzonspor, sahasında Apollon Limassol'u yenerek hem liderliğini sürdürmeyi hem de gruptan çıkmayı garantilemeyi hedefliyor.

UEFA Avrupa Ligi J Grubu beşinci maçında Kıbrıs Rum kesiminin Apollon Limassol takımı ile sahasında karşılaşacak Trabzonspor, rakibini yenerek hem liderliğini sürdürmeyi hem de gruptan çıkmayı garantilemeyi hedefliyor.

Grupta ilk 4 maç sonunda 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak 10 puanla lider durumda bulunan ve Apollon Limassol karşısında 1 puan alması halinde gruptan çıkmayı garantileyecek olan bordo-mavililer, grup liderliği için 3 puan istiyor.

Avrupa kupalarında en son yenilgisini 23 Şubat 2012'de deplasmanda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı karşısında 4-1'lik sonuçla alan ve o tarihten sonra 642 gündür mağlubiyet yüzü görmeyen, bu sezon da teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde 10 Avrupa maçında 8 galibiyet, 2 beraberlik elde eden Karadeniz ekibi, iyi sonuçlarını sürdürmeye çalışacak.

-En golcü Henrique

Trabzonspor'un bu sezon Avrupa arenasında 22 golünün 8'ini atan Brezilyalı oyuncu Henrique, bordo-mavili takımın en golcü oyuncusu olarak gol yollarında en güvendiği isim.

Bu oyuncuyu 3 golle Polonyalı oyuncu Adrian Mierzejewski takip ediyor. Fransız oyuncu Malouda, Olcan Adın ve Yusuf Erdoğan'ın da 2'şer golleri bulunuyor.

-Alman hakem yönetecek

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu'ndan Manuel Grafe yönetecek. Grafe'nin yardımcılıklarını Thorsten Schiffner ve Guido Kleve yapacak.

Bordo-mavili takımda Apollon Limassol maçı öncesi cezalı oyuncu bulunmazken sakatlığı olan Yusuf Erdoğan'ın durumunun maç saatinde belli olacağı bildirildi.

Trabzonspor'un, Apollon Limassol maçına Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Bamba, Kadir Keleş, Colman, Zokora, Adrian, Olcan Adın, Malouda ve Henrique 11'i ile çıkması bekleniyor.

-Taraftarlara uyarı

Trabzonspor Kulübü, bordo-mavililerin Apollon Limassol ile oynayacağı müsabaka öncesi taraftarlara uyarıda bulundu. Uyarıda şunlar kaydedildi:

"TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur.

Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!